Львівські депутати та мер склали присягу. Фото

2806 0
Сьогодні, 24 листопада, у Львівській міській раді відбулась урочиста сесія, під час якої переобраний міський голова Львова Андрій Садовий та новообрані 64 депутати склали присягу.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

На початку заходу усі присутні виконали гімн України. Після цього голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький оголосив офіційні результати місцевих виборів, зачитавши список новообраних депутатів.

Текст присяги зачитав найстарший депутат Львівської міської ради 7-го та попередніх скликань Юрій Кужелюк.

Читайте також: Скільки жінок пройшли до Львівської міської ради

«Присягаю на вірність українській державі. Присягаю дотримуватись Конституції України та законів України. Присягаю обов’язки депутата виконувати чесно та сумлінно в інтересах громади міста Львова», - йшлося у присязі.

Сліпецький повідомив, що міським головою Львова був обраний Андрій Садовий. Зазначимо, це вже третя його каденція. Мер склав урочисту присягу на пам’ятках давньої культури Львова – клейнодах міського голови: срібних символічних ключах міста XVIII століття та срібному церемоніальному ланцюгу президентів Львова 1892 р. печатці, які експонуються у Львівському історичному музеї та надаються для церемонії інавгурації новообраного мера, та на старовинному Львівському Євангелії, яке зберігається у фондах Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Читайте також: На яких історичних реліквіях мер та депутати Львова прийматимуть присягу? Деталі

Єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук), звертаючись до депутатів, зазначив, що саме Бог поставив їх на місце і міськраді.

«Це велика частина життя. Попробуйте не промарнувати цей час. Гарантую, що він пролетить швидко, – сказав владика. – Життя вас поділило по блоках, на більшість, меншість. Але пам’ятайте, що ви християни і львів’яни, і робіть все як християни і львів’яни. Кожен має право мати свої погляди і переконання. Зичу вам, щоб ви трохи знімали свої окуляри і подивитися на світ через інші окуляри. Бог вірить у вас, що ви можете тут щось зробити».

Після привітань від священиків та колишніх міських голів Львова Садовий закрив урочисте засідання ЛМР.

Нагадаємо, у міськраді VII скликання буде 24 депутати від «Самопомочі», 10 – від «Блоку Петра Порошенка "Солідарність"»; 8 – від ВО «Свобода»; 7 – від «Громадянської позиції»; 6 – від «Народного контролю»; 5 – від «УКРОПу» та 4 від Української галицької партії. Лише 12 із них вже були депутатами попереднього скликання міськради.

Читайте також: Офіційні результати виборів у Львові: хто пройшов до міської ради

За даними zik, zaxid.net, Вголос

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!