Політична реклама

«Вкрадено у львів’ян». В УГП вказали на порушення при передачі ЛМР будинку на Лесі Українки

2331 0
Виконавчі органи Львівської міської ради, які готували і візували цю ухвалу, відкрито порушили щонайменше два закони України.

40 депутатів Львівської міської ради на сесії 7 вересня затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Лесі Українки, 21. Ділянку з будинком – пам’яткою архітектури площею майже сім соток – передали у постійне користування об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Леся Українка-21», що засноване щойно у квітні 2019 року, повідомляють у УГП.

«Віддавати цю ділянку депутати не мали права», – наголошують в Українській Галицькій партії. Адже, по-перше, у Галицькому районі Львова не затверджувалися План зонування та детальний план на цю територію. А це – порушення ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності». Тим більше, що це землі, на яких розташовані пам’ятки та інші заповідні території.

Тобто, будинок № 21 є пам’яткою архітектури місцевого значення, а вся ділянка знаходиться в межах території об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – ансамбль історичного центру» і має статус пам’ятки національного значення.

Таким чином, вважають в УГП, виконавчі органи Львівської міської ради, які готували і візували цю ухвалу, відкрито порушили щонайменше два закони України: «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про охорону культурної спадщини».

«А 40 депутатів закріпили це неправомірне рішення своїм голосуванням і безкоштовно віддали під забудову землю у самому центрі Львова. Не просто ділянку, а місце, де проходила середньовічна оборонна лінія та досі збережений історичний ландшафт», – говорять в партії.

Сталось так, наймовірніше тому, вважають в УГП, що «справжніми власниками ділянки стануть особи, які перебувають у родинних зв’язках із міським головою Львова».

В результаті, бюджет міста черговий раз недоотримав коштів від реалізації дорогої земельної ділянки, а історична забудова центральної частини міста поповниться суперечливою новобудовою. Натомість дивіденди отримають виключно забудовник і прихильні до нього депутати. 

Єдина фракція, яка не дала жодного голосу цьому питання – фракція Української Галицької Партії. Це чотири депутати – Мирослав Данилків, Ігор Дякович, Тарас Чолій та Юля Гвоздович. 

Нагадаємо, у Львові триває серія викривальних виставок – «Вкрадено у львів’ян». Демонструючи її у двориках міста, активісти Української Галицької Партії таким чином прагнуть привернути увагу до проблеми розкрадання комунальної землі та будівель у Львові.

Першу серію активісти присвятили депутатові від БПП (ЄС) Григорію Козловському й десятьом об’єктам, які він отримав у власність за час своєї каденції або хотів це зробити. Частину об’єктів вдалося повернути громаді, та інша – все ще перебуває у статках депутата. У другій серії «Вкрадено у Львів’ян» Українська Галицька партія розповідає про інші топові схеми, за якими комунальна земля за безцінь переходить до приватних рук.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!