Пішли на фронт. Хто з львівських депутатів зараз воює

14058 0
Tvoemisto.tv підготувало підбірку львівських депутатів обласної та міської рад, які зараз перебувають на фронті. Загалом Україну захищають сьогодні 11 представників ЛМР і ЛОР.
Фото: Facebook/ Генштаб ЗСУ

Фото: Facebook/ Генштаб ЗСУ

На фронті перебувають десять депутатів Львівської міської та обласної рад.

Серед обласних обранців з російськими окупантами воюють представники «Європейської солідарності», УГП та «Голосу». 

Так, у зоні бойових дій перебуває голова фракції Української Галицької партії у Львівській обласній раді, раніше також очільник УГП у міськраді Львова 44-річний Тарас Чолій. Політик захищає країну в складі 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони.

Ще один депутат від УГП 26-річний Юрій Фольварочний також захищає рідну державу, перебуваючи при Першому добровольчому мобільному шпиталі ім. Миколи Пирогова. У мирний час політик працював менеджером зі збуту ТзОВ «Радехівський цукор». Вивчав ІТ-технології в бізнесі в ЛНУ ім. І. Франка.

Служить на фронті депутат Львівської обласної ради від фракції «Голос», військовий медик Роман Дмитришин. Працює лікарем-анастезіологом у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. До слова, у 2015 році також був мобілізований і відслужив у зоні АТО.

Бореться з російською армією на фронті також депутат Львівської облради від фракції «Європейська солідарність» та екскерівник Радехівської РДА 57-річний Євген Швед.

Фото Євген Швед/Lb.ua

На Луганщині у складі 103‑ої окремої бригади ТрО перебуває ексголова Львівської облради, депутат від «Європейської солідарності» 43-річний Олександр Ганущин. 

У складі 24-ої окремої механізованої бригади ім. короля Данила захищав Україну депутат Львівської облради від фракції «Європейська солідарність» 55-річний Степан Буняк, він був важко поранений і зараз проходить лікування. 

Колишній голова Мостиської РДА, раніше займав посаду селищного голови Великого Любіня. У вересні 2014 року був мобілізований до Збройних Сил України (командир 2-ої мотопіхотної роти 3-го окремого мотопіхотного батальйону 24-ої ОМБр). Від початку повномасштабної війни перебував на фронті.

Серед депутатів Львівської міської ради на передовій воюють представники ВО «Свобода», «Голосу» та «Європейської солідарності».

Як санітарний інструктор у складі 103-ї бригади ТрО на передовій перебуває депутатка Львівської міської ради від партії «Європейська солідарність» 49-річна Тетяна Шевченко. За освітою – медик, вивчала акушерську справу. У мирний час займалася підприємництвом. 

Також у зоні бойових дій є львівський депутат від партії «Голос» 26-річний Ігор Шолтис. За фахом – журналіст, інвалід війни ІІ-ої групи, брав участь в АТО (пішов добровольцем у батальйон «ОУН»), був поранений.

Секретар Львівської міської ради, керівник фракції ВО «Свобода» 41-річний Маркіян Лопачак теж захищає Україну разом з побратимами. Служить у лавах Збройних Сил України старшим сержантом. Є учасником комбатантського об’єднання «Легіон Свободи». У 2015 році він був мобілізований до ЗСУ.

Депутат та голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді 52-річний Руслан Кошулинський також перебуває на передовій. У 2015 році він був мобілізований до лав ЗСУ, працював військовослужбовцем. Після повномасштабного вторгнення росії знову захищає Україну від окупантів.

Воює з російськими військами ще один свободівець з Львівської міської ради – 49-річний Андрій Тягнибок, молодший брат Олега Тягнибока. До війни він займався бізнесом. Раніше також був інженером зв’язку ГУ МВС України у Києві, брав участь у бойових діях на Сході України у складі батальйону ПСМОП «Січ». 

Підготувала Юлія Осим

Фото із соцмереж та відкритих джерел

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!