Львівські хірурги планують сформувати новонародженому хлопчику «штучний стравохід»

1389 0
Хдлпчик уже переніс кілька операцій, проте, щоб жити, як усі діти, у майбутньому на нього чекає його головне оперативне втручання.
фото: львівський охматдит

фото: львівський охматдит

Хлопчик Данилко із порушеним ковтанням та пінистими виділення з ротової порожнини. Після обстежень йому діагностували одну із найважчих вад розвитку – атрезія стравоходу. Про це повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит.

Він уже переніс кілька операцій, проте, щоб жити, як усі діти, у майбутньому на нього чекає його головне оперативне втручання. 

Читайте також: Уламок снаряду досі в голові. У Львові рятують дівчинку з Вугледара, що єдиною вижила після обстрілу

«Додаткові обстеження вказали на відсутність пневматозу шлунково-кишкового тракту, що свідчить про безфістульну форму атрезії стравоходу. За статистикою, така патологія трапляється лише у 10% новонароджених. Виявити її внутрішньоутробно під час ультразвукового дослідження практично неможливо», – йдеться в повідомленні.

Лікарі-хірурги Охматдиту провели паліативні втручання, аби дитина, перш за все, могла отримувати харчування для росту та розвитку, а також для запобігання попадання слини у дихальні шляхи. А сьогодні двотижневий хлопчик перебуває у Центрі постінтенсивного виходжування новонароджених та недоношених дітей «Охматдиту», де проходить комплексне лікування. За його вигою спостерігають спеціалісти, корегується харчування тощо. 

Читайте також: Втратила руку, ногу та дитину під серцем. Львівські лікарі надали допомогу важкопораненій жінці з Донеччини

«Надалі ми плануємо радикальну корекцію вродженої вади у дитини – формування «штучного стравоходу», що передбачає переміщення частини кишківника з черевної порожнини у грудну клітку. Таким чином ми відновимо частину відсутнього стравоходу у дитини», – пояснює керівник клініки хірургії з центрами торакальної хірургії, нефрологічної хірургії та реконструктивної урології Олег Ленів.

Зі слів лікарів, після цієї корекції стравоходу дитина зможе добре в майбутньому розвиватися і вести звичний спосіб життя.

Нагадаємо, що у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, що у Львові, врятували 10-річного Лева, в якого був крововилив у мозок і мозкова кома. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!