Львівські хірурги подарували усмішку немовляті з Бахмута, що народилося з вадою обличчя

1884 0
Лікарі виконали одномоментну двобічну хейлоринопластику, тобто провели хірургічне відновлення цілісності верхньої губи і корекцію носа.
фото: львівський охматдит

фото: львівський охматдит

Львівські хірурги подарували красиву усмішку 4-місячній дівчинці з Бахмута, що народилася з вродженою вадою обличчя. Про це повідомили у львівському Охматдиті.

«Мама Ірина на 4 місяці вагітності і ще з двома дітками 2-ох та 8-ми років змушена була покидала рідне місто Бахмут під звуки вибухів, свист ракет і постійні обстріли. Зупинились вони в Червонограді на Львівщині. Почали облаштовувати життя ... А вже 1-го вересня народилася маленька Емілія, проте у неї діагностували ваду – вроджене двобічне незрощення верхньої губи та альвеолярного відростка», – пояснюють медики.

Читайте також: У львівській дитячій лікарні на Орлика – новий директор

Після консультації прийняли рішення про оперативне втручання, коли дівчинці виповниться 4 місяці. На доопераційному етапі застосовували спеціальне тейпувпння для звуження щілини (DynaCleft). Час пройшов швидко і вже 16 січня дівчинку прооперували. Лікарі виконали одномоментну двобічну хейлоринопластику, тобто провели хірургічне відновлення цілісності верхньої губи і корекцію носа. 

Операція пройшла успішно, і сьогодні дівчинка вдома, росте, пізнає світ та розвивається.

Нагадаємо, напередодні у львівському Охматдиті запрацював Центр постінтенсивного виходжування новонароджених та недоношених дітей. Консультативно-діагностувальну та лікувальну допомогу надаватимуть дітям від 0 до 28 днів.
____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!