Львівські хірурги самостійно пересадили серце 30-річному чоловікові з Мукачева

3189 0
Донором для нього стала 42-річна львів’янка.
Фото: Mehrnews.com

Фото: Mehrnews.com

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели дев’яту за рік трансплантацію серця в Україні. Про це повідомляє директор лікарні Олег Самчук у себе на Фейсбуку.

Її виконав заввіділенням кардіохірургії та трансплантації серця Центру серця та судин Роман Домашич разом із заввідділенням трансплантації серця Інститут серця Гаврилом Ковтуном. До цього Роман Домашич асистував Борису Тодурову та Гаврилу Ковтуну на п’яти трансплантаціях серця у Ковелі і Львові.

Орган отримав 30-річний чоловік з Мукачева. Його власне серце після пневмонії було у критичному стані. За останній рік воно зупинялося шість разів.

Читайте також: У Львові лікарі видалили півторакілограмову кисту

Донором для нього стала 42-річна львів’янка. Після того, як її мозок помер, мама, чоловік і син погодилися на донорство.

«Символічно, що день цієї операції співпав у часі із нашою першою трансплантацією серця у Ковелі. Її рік тому ми теж виконали у ніч на Різдво і вона, без перебільшення, стала поштовхом для розвитку всієї української трансплантології», – каже він.

Уже у наступному році, за словами Олега Самчука, націлюються на трансплантації печінки і легень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!