Львівські хірурги врятували чоловіка із рідкісною патологією кишківника

3555 0
Така патологія зустрічається лише у 0,1% пацієнтів.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські хірурги лікарні святого Миколая врятували пацієнта із рідкісною патологією кишківника. Таке захворювання трапляється лише у 0,1% пацієнтів.

Джерело: пресслужба Першого ТМО

Чоловік постійно відчував слабкість, його майже місяць болів живіт. Згодом стан погіршився: біль став нестерпним, ліки не допомагали. За три тижні він схуд на 20 кг. Відтак його доправили до лікарні. Бригада медиків невідкладно провела низку обстежень. Заключення спеціалістів після УЗД та комп'ютерної томографії: термінова операція. У чоловіка діагностували повне перекриття головної судини, що забезпечує кровопостачання більшої частини кишківника. Пацієнтові встановили синтетичний протез, що відновив кровотік до кишківника. 

Читайте також: Львівські лікарі видалили ракову пухлину із мозку дитини

«Втручання було складним та потребувало високої точності хірургічних рухів: делікатно виділити, не пошкодити судини в оперованій ділянці та ідеально точно накласти анастомози – судинні шви», –  зазначили у лікарні.

Післяопераційний період у пацієнта минув без ускладнень. Уже наступного дня після втручання стан пана Романа стабілізувався.

Нагадаємо, що у Львові в лікарні святого Пантелеймона врятували пацієнтку, якій рідкісні гельмінти знищили печінку та жовчний міхур. 

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!