Львівські хірурги врятували породіллю, у якої після народження п’ятої дитини розірвалася артерія

2958 0
Комп’ютерна томографія показала, що у породіллі розірвалася аневризма яєчникової артерії.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Львівські хірурги врятували 41-річну породіллю. Після народження п’ятої дитини у неї розірвалась яєчникова артерія. Жінка втратила два літри крові. Її врятували у лікарні святого Пантелеймона. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

«Це – унікальний випадок. В українських наукових джерелах інформація про таке розташування аневризми відсутня, у англомовних описано близько 22 випадків. Свого синочка Михайла Наталя народила в одному з пологових будинків Львова. Та на третю добу, вставши серед ночі погодувати маля, відчула раптовий нестерпний біль в животі та покликала на допомогу», – пояснюють медики.

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

Каретою швидкої жінку доправили до лікарні святого Пантелеймона. Комп’ютерна томографія показала, що у породіллі розірвалася аневризма яєчникової артерії. Аневризма, тобто потовщення судини, була розміром 3х5 см, розпочалася сильна кровотеча. А через незвичне розташування аневризми Наталя втратила 2 літри крові – уся кров зібралася в заочеревинному просторі між хребтом та внутрішніми органами, утворивши гігантську гематому. 

«Це, власне, врятувало жінці життя, адже дало час довезти її до лікарні. Однак під тиском гематоми оболонки заочеревного простору будь-якої миті могли розірватись. Це призвело б до раптової зупинки серця. Оперувати треба було невідкладно», – додають у Першому ТМО.

Хірургічне втручання тривало дві години. Лікарям вдалося зупинити кровотечу. Разом з аневризмою довелося видалити лівий яєчник. Загалом у реанімації Наталя провела чотири дні, після чого її перевели у палату Центру хірургії. За тиждень жінка поїхала додому, де на неї дуже чекали новонароджений синочок та вся сім’я.

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

Нагадаємо, що напередодні львівські медики через ніс видалили 5-сантиметрову пухлину 55-річному чоловікові, яка перетискала нерви у мозку, зокрема зорового перехрестя. Він жив із пухлиною мозку майже десять років, адже сподівався, що вона зникне сама.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!