Львівські хірурги видалили 8-річному пацієнту уражену селезінку

1509 0
У стадії загострення/ускладнення захворювання залучають хірургів, бо уражену селезінку доводиться видаляти, щоб продовжити життя пацієнту.
фото: зусдмц

фото: зусдмц

Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру врятували 8-річного хлопчика із Турківського району. Як повідомили у медзакладі, у маленького пацієнта виявили спадковий сфероцитоз. Це – генетичне захворювання, наслідками його є патології еритроцитів, які знищуються у селезінці, важкі анемії тощо.

На початкових стадіях із ним справляються гематологи, проте у стадії загострення/ускладнення залучають хірургів, оскільки уражену селезінку доводиться видаляти, щоб продовжити життя пацієнту.

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центр цю операцію зробили малоінвазивним лапароскопічним методом – через невеликі отвори, під спостереженням камери. Зараз маленький пацієнт уже вдома, здоровий, а медики гематологічного відділення продовжують за ним спостерігати.

Додамо, що таких втручань у Центрі виконують понад 5 щороку, бо у гематологічному відділенні чимало дітей потребують допомоги хірургів.

Нагадаємо, уряд вчора, 2 лютого, розширив перелік медичних закладів, у яких всі трансплантації кісткового мозку оплачує Міністерство охорони здоров’я. Перелік з шістьох медзакладів-учасників пілоту доповнили ще трьома. Серед них – Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерській у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!