У Львові запрацювала автоматизована система контролю оплати паркування

2918 0
За прилади «Львівавтодор» заплатив близько 3 млн грн.
Фото: Незалежний громадський портал

Фото: Незалежний громадський портал

У Львові запрацювала автоматизована система контролю оплати паркування (АСКОП). Зокрема, у її межах закупили обладнання для 20 штатних одиниць інспекторів з паркування управління безпеки ЛМР. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

«Маємо 20 сучасних планшетів, які можуть автоматично фіксувати порушення правил паркування. Не потрібно вручну заповнювати графу «номерні знаки ТЗ», бо достатньо лише навести планшети на авто і в базі висвітлюються реєстраційний номер та відображається інформація – чи є оплата за паркування, чи ні», – пояснює він.

Читайте також: Проблеми паркування або Як у Львові пропонують боротися з самозахопленням паркомісць

Обладнані принтери, за словами Олега Забарила, підтягують всі необхідні документи – фабулу з правопорушення, реєстраційний номер, місце вчинення правопорушення, тобто усі дані, потрібні для заповнення повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності. Це, на його думку, перевага планшетів, які все перевіряють самостійно.

«У місті контролювати сплату послуг з користування паркувальними майданчиками, які обслуговує ЛКП «Львівавтодор», буде 20 інспекторів із таким обладнанням. Вони тепер зможуть робити це в рази швидше і мають доступити до державних реєстрів та бази даних із оплати послуг паркування», – додає він.

За обладнання ЛКП «Львівавтодор» заплатило близько 3 млн грн.

Читайте також: У Львові хочуть набрати понад сотню інспекторів з паркування

Додамо, що, за словами керівника департаменту, у Львові вже оголосили новий конкурс, у межах якого планують залучити до роботи 40 інспеторів з паркування. Штат передбачає загалом 112 осіб. Після цього планують закупити нове обладнання для більшої кількості інспекторів.  

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело дискусію про проблеми паркування у Львові і писало про те, що робити із самозахопленням паркомісць мешканцями. За словами старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львова Олександра Козлова, за місяць в середньому у місті поліцейські фіксують 60 порушень щодо нелегального паркування. Детальніше про проблему і її вирішення читайте у матеріалі. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!