Львівські ІТшники розробили фітнес-додаток з навігатором для велосипеда

2729 0
13 та 14 вересня у StartupDepot у Львові проходив велохакатон. Упродовж 36 годин сім команд безперервно працювали над макетом нового електронного продукту, який мав би покращити умови велоруху у Львові. Переможцем стала львівська команда «44team», яка розробила прототип фітнес-додатку з навігатором для велосипеда. Він буде підказувати маршрути згідно з навантаженням, яке обрав користувач.
Фото: commachic.com

Фото: commachic.com

Загалом, над своїми проектами працювали понад 40 спеціалістів у сфері ІТ-технологій із різних куточків України. Після двох днів роботи команди представляли свої доробки. Перемогла «44team», яка отримала головний приз від компанії – квитки на виставку Smart City Expo World, що відбудеться у Барселоні, а також місячний абонемент на роботу в коворкінгу Startup Depot. Учасники команди – Андрій Гурський, Петро Чорненький, Володимир Гогоша та Юра Заячківський – розробили прототип фітнес-додатку з навігатором. Він буде підказувати маршрути згідно з навантаженням, яке обрав користувач. З часом хлопці планують додати можливість синхронізації мобільного додатку із браслетом, який фіксує серцевий ритм велосипедиста.

Окрім того, журі відзначило найцікавіші проекти заходу цінними призами.

«Створення електронного продукту, що мав би посприяти покращенню умов велоруху в місті, мало стати наступним кроком у реалізації проекту «Ровером на пари». Проте згодом ми зрозуміли, що така аплікація може виявитись корисною не лише для студентів, але й для всіх велосипедистів міста. Так народилась ідея велохакатону. Завдяки об’єднанню зусиль усіх співорганізаторів заходу та менторів, спільна мета була досягнута», – розповів аналітик Інституту міста Яніс Сінайко.

Команди оцінювали за кількома критеріями, але, насамперед, – за оригінальну ідею. Саме тому виграв проект «Велоасистент», кажуть організатори заходу.

У наймолодшій команді велхакатону «CodeRisers» всім учасникам від 17 до 19 років. Вони вирішували проблему підбору ідеального велосипеду для відвідувачів сайту, який вони створили. Тепер ці молоді програмісти мають можливість відпрацювати свій стартап з досвідченими колегами в коворкінгу Startup Depot.

Одеська команда BPT вигадала, як нагадувати власникам велосипедів, що час провести профілактичні роботи для їхнього двоколісного друга. Відтак, авторам аплікації надано змогу презентувати свій стартап у межах масштабної конференції Lviv IT Arena, яка відбудеться 2-4 жовтня у Львові.

Також одеська команда Brotherhood створила платформу для розробки велоквестів, а інші команди ІТшників розробили додаток для вивчення історії Львова – подорожуючи велосипедом, та програми для пошуку велотурів і масових велопробігів містом тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!