Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки

963 0
Їй встановили третій в її житті кардіостимулятор.
Фото: Перше медичне об

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річній жінці. Їй встановили вде третій в її житті кардіостимулятор.

Джерело: Перше медичне об’єднання Львова

Жінка вперше звернулась по допомогу 16 років тому. Після обстежень лікарі діагностували у неї AV-блокаду. Це –  різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину. Жінці вирішили встановити кардіостимулятор, який генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м'яза. Через сім років його замінили на новий, який теж вже відпрацював своє. 

«Відтак пані Марію знову в надважкому стані та з низькою частотою серцевих скорочень швидка доправила до нашої Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Її тиск був критичним - 40/20 мм рт ст, пульс до 20 ударів на хвилину. Тож медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті бабусі, кардіостимулятор», – зазначають у Першому медичному об’єднанні Львова. 

Операція пройшла успішно і вже на третій день після втручання вона поїхала додому.

Нагадаємо, що хірурги львівської лікарні провели одну із перших операцій в режимі 3D. 20-річній львів’янці видалили пухлину наднирника.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!