Львівські «Карпати» підсилилися одразу трьома гравцями

1287 0
Футбольний клуб уклав контракти з досвідченими футболістами, які мають підсилити команду у весняній частині чемпіонату України з футболу.
Фото: ФК «Карпати»

Фото: ФК «Карпати»

Гравцями «Карпат» стали два футболіста, котрі виступали в Першій лізі чемпіонату України – Ігор Семенина та Іван Цюпа. Також здійснено один міжнародний трансфер – з головної ліги Естонії до України повернувся вихованець львівського футболу Андрій Маркович. Про це повідомили ФК «Карпати».

Як зазначив головний тренер команди львівських «Карпат» Андрій Тлумак, головне завдання було підсилити команду у зимовий період досвідченими гравцями. Він вважає, що Семенина, Цюпа та Маркович – це гравці, які потрібні для виконання поставленого завдання – підвищення у класі.

«Ігор Семенина має великий досвід в українському футболі. З Іваном Цюпою мав нагоду працювати в луцькій «Волині», тому добре знаю його можливості. Також добре знаю з досвіду попередньої роботи з молодіжними командами «Карпати» U-19 та U-21 Андрія Марковича. Працьовитий хлопець. Мав великий ігровий досвід в Естонії та практику щорічних виступів у євро кубках», – розповів про нових гравців команди головний тренер львівських «Карпат».

Андрій Тлумак додав, що клуб продовжує роботу на українському та міжнародному трансферних ринках. Також планує залучити до основної команди перспективних вихованців західноукраїнських футбольних шкіл.

Довідка

Ігор Семенина – народився 1-го січня 1989-го року. Вихованець тернопільського футболу. Опорний півзахисник. У поточному сезоні захищав кольори тернопільської «Ниви», за яку зіграв 19 матчів і відзначився трьома голами.

Іван Цюпа – народився 25-го червня 1993-го року в Донецькій області. Вихованець «Шахтаря». Лівий крайній латераль. 19-го травня 2013-го року дебютував у Українській Прем’єр–лізі за маріупольський «Іллічівець». За цей клуб впродовж 2010-2017-их років зіграв 70 матчів та відзначився одним забитим м’ячем. У 2017-2018-их роках був гравцем «Зірки» (Кропивницький), яка виступала в УПЛ (25 матчів, 2 голи). До переходу в «Карпати» захищав кольори луцької «Волині». У сезоні 2021-2022 зіграв 13 матчів (1 гол).

Андрій Маркович – народився 25-го червня 1995-го року у селі Мельнич на Львівщині. Вихованець «УФК-Карпати» (Львів). Має досвід виступів за львівські клуби «Карпати» та «Рух», міжнародний досвід у Білорусі («Нафтан» (Новополоцьк) та Естонії («Нимме Калью» (Таллінн). Чемпіон Естонії – 2018. Володар Суперкубку Естонії – 2019. Грав за юнацькі збірні України: U-16 (3 матчі), U-17 (1 матч), U-19 (8 матчів) та U-20 (2 матчі).

Універсальний гравець. За свій останній клуб в Естонії з 2018 по 2021 роки зіграв 131 матч (4 голи).

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!