Львівські «Карпати» поступились донецькому «Шахтарю»

1719 0
Сьогодні, 3 грудня, в рамках 12 туру української Прем’єр-ліги відбувся перенесений матч між донецьким «Шахтарем» та львівськими «Карпатами», в якому «зелено-білі» зазнали поразки.
Фото: shakhtar.com

Фото: shakhtar.com

Матч між цими командами мав відбутися ще 25 жовтня, однак тоді в МВС заявили, що через проведення місцевих виборів в Україні вони не зможуть забезпечити забпеку під час проведення футбольних матчів. Тож на їх прохання 12 тур української Прем’єр-ліги було перенесено на грудень.

Сьогоднішній матч став першим в цьому турі. Причиною цього стало те, що вже наступного тижня донеччанам треба проводити свій виїзний матч в Лізі чемпіонів проти французького ПСЖ, то ж в такий спосіб команда отримала більше часу на відпочинок і відновлення.

Незважаючи на те, що більшість своїх домашніх матчі донецький «Шахтар» проводить у Львові, матч проти львівської команди керівництво «Шахтаря» вирішило провести в Одесі. Там же, свого часу, був зіграний домашній матч «гірників» і проти дніпропетровського «Дніпра». Тоді перемогу з рахунком 2:0 святкували гості з Дніпропетровська.

«Шахтар» був явним фаворитом у цьому матчі і протягом гри намагався неодноразово це продемонструвати, однак в першому таймі відзначитися «гірникам» так і не вдалося. Одни раз на допомогу львів’янам прийшла стійка воріт.

Та «Карпати» теж демонстрували свої вміння в цій грі, і створювали небезпечні моменти. Так, на 15 хв. матчу Гуцуляк не зумів вразити ближній кут воріт після подачі з кутового.

Все змінилося в другому таймі, коли на поле замість Факундо Ферейри вийшов хорвато-бразилець Едуардо. Саме він забив перший гол у цьому матчі на 56 хв., скориставшись помилкою захисників і воротаря львів’ян. Удар був нанесений з-за меж штрафного майданчика, метрів з 35.

Численна ватага львівських фанатів, які відправилися в Одесу на цей матч, вивісила на стадіоні банер «Залишіть Йовічевіча». Керівництво клубу та головний тренер команди Ігор Йовічевіч ще досі не погодили продовження контракту, який закінчується 31 грудня 2015 року.

Коли матч наближався до завершення, донеччанам вдалось відзначитись ще двічі. Кожен раз участь в голі брав співвітчизник головного тренера львів’ян Едуардо. Спочатку після його пасу забив Ісмаїлі, а потім і Алекс Тейшейра. останній збільшив свій гольовий показник в цьому сезоні до позначки «22». Для прикладу, «Карпати» в цьому сезоні в чемпіонаті забили лише 18 голів.

Окрім голів у ворота «Карпат», цей матч відзначився і певною непоступливістю. Так, один із лідерів львів’ян Ігор Худоб’як був змушений покинути поле на 84 хв. через те, що під час одного з моментів йому розбили голову.

Після цього матчу «Карпати» з 21 очком розмістилися на 7 місці. Правда їх ще може обійти «Олександрія», яка в суботу зіграє свій матч на виїзді проти ужгородської «Говерли». «Шахтар» ж надалі перший в турнірній таблиці.

Цей матч став останнім для львів’ян в 2015 році. Команда відправилась у відпустку, а свій наступний матч проведе вже аж у березні 2016 року. Зіграють вони на цьому ж стадіоні в Одесі, що й сьогодні, проти місцевого «Чорноморця». нагадаємо, що матч у Львові проти одеситів «Карпати» виграли з рахунком 4:0.

«Шахтар» – «Карпати» 3:0

Голи: Едуардо, 56, Ісмаїлі, 85, Тейшейра, 88.

«Шахтар»: Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Тейшейра, Бернард (Дентіньо, 64), Марлос (Коваленко, 73), Феррейра (Едуардо, 46).
Головний тренер – Мірча Луческу.

«Карпати»: Підківка, Мірошніченко, Новотрясов, Пластун, Кравець, Гітченко, Чачуа, Костевич, Кожанов (Страшкевич, 69), Худоб’як (Кльоц, 84), Гуцуляк (Карноза, 64).
Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

Попередження: Феррейра, 45 – Пластун, 2, Гуцуляк, 30, Кравець, 54. 

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!