Львівські «Карпати» поступились київському «Динамо». Відео

3567 0
Львівські «Карпати» зіграли перший матч у 2016 році у Львові. В гості до «зелено-білих» завітали чемпіони України – київське «Динамо»

Перший матч в рідних стінах львівським «Карпатам» довелося грати проти чемпіона України київського «Динамо». Тож завдання зламати неприємну традицію, коли «зелено-білі» завжди поступалися на «Арені Львів», значно ускладнювалося.

Керівництво клубу, як і обіцяло, зробило вхід на стадіон для учасників АТО вільним. Тож попри всю масу людей, які зібралися на цей матч, окремо виділялась «камуфльована пляма» на секторі поблизу фанатів.

Один зі своїх моментів «Динамо» могло реалізувати ще на 9 хв. матчу, коли команді вдався випад на ворота Мисака. Пасами в дотик Ярмоленко виявився позаду захисників «Карпат» перед воротарем, але зі забійної позиції пробив повз рамку воріт.

А після того фанати «Карпат» запалили файєри. Попри напис «Зелений вогонь горить у наших серцях», горіло червоним, а трибуни покрилися густим димом.

На 15 хв. вже Гусєв отримав можливість «розписатися» у воротах львів’ян. Однак і після його пострілу м’яч пройшов повз дальню стійку.

«Зелено-білі» за цей час лише переходили центр поля, однак без жодним моментів поблизу воріт Шовковського. Одного разу створити щось гостре завадив Ярмоленко, який руками не дав втекти на вільний простір Кадим’яну, за що одразу побачив перед собою жовту картку.

На 20 хв. матчу «Карпати» виправили цю ситуацію. Спочатку Ксьонзу завадили пробити гравці «Динамо», які поклалися в підкаті в штрафному. Сімірка «Карпат» апелював до судді. Що була гра рукою, але рефері на це лише розвів руками, вказуючи на те, що він так не думає.

Вже за мить львів’яни заробили кутовий, після якої небезпечно пробивали головою.  Шовковський  другої спроби м’яч зафіксував.

«Динамо» продовжувало нагнітати попереду, раз за разом створюючи моменти. Та в кінцевому результаті саме львів’яни перші відзначилися в цьому матчі. Кадим’ян на фланзі зумів зібрати навколо себе двох гравців у синіх футболках та прострелити повз них на кут воротарського майданчику, куди вбіг Чачуа. М’яч попав в Шовковсього, але після того перетнув лінію воріт.

Після цього «Динамо» створило ще ряд небезпечних моментів. Простріл Ярмоленко перервав Мисак, він же зреагував на удар Буяльського, а добивання від гармаша прийняла на себе стійка воріт.

Після голу «Карпати» не те, щоб почали грати на рівних з динамівцями, але й явними аутсайдерами в протиборствах з чемпіоном України не виглядали.

А вже наприкінці матчу Кадимян «заробив» на собі ще одну жовтку картку. Цього разу проти правил зіграв Віда. Небезпечний штрафний з кута поля виконував Карноза. М’яч перевели на кутовий. Після його подачі суддя і дав свисток на перерву.

Стан гравців «Динамо» в цей момент продемонстрував Гармаш. Спочатку йому не дуже сподобалося те, що Кадим’яну занадто довго надають медичну допомогу після зіткнення з Відою. Його заспокоїв Гусєв. А вже після свистка на перерву він щосили вибив м’яч в сторону воріт «Карпат».

В другому таймі гра продовжилась та ж, що й до того. «Динамо» всіма силами атакувало, «Карпати» намагалися захищатися. Виходило це в обох команд з перемінним успіхом. Хоча на 52 хв. Мисаку в неймовірному стрибку довелося діставати м’яч з кута воріт після удару головою Віди.

Та на 55 хв. і його не вистачило, коли забивав Теодорчик. Це Гармаш через частокіл ніг зумів відпасувати м’яч на поляка, який опинився перед воротарем. Переграти останнього для форварда киян проблемою не виявилося.

Після цього гра й не думала переходити в спокійне русло. Та більш успішними в цьому випадку виявилися саме гості. Подачу з центра поля на правий фланг невдало перервав Костевич, фактично скинувши м’яч динамівцям. Його і підхопили столичні футболісти. Зробити націлену подачу в штрафний майданчик не вдалося, та м’яч потрапив до Ярмоленко, який пробив в традиційному для нього стилі в дальній кут воріт.

На матчі було присутні, за офіційними даними, 14656 глядачів. Саме вони на деякий час прикували до себе більше уваги, аніж події на полі. Сектор гостей знаходиться на другому ярусі стадіону. Саме звідти звисають численні банери ультрас. І от хтось з нижніх секторів вирішив «посягнути» на них, підрізавши їх. Всі решта банерів в той же час були підняті догори на недосяжну висоту, а біля входу до нижніх секторів зібралась чимала кількість вболівальників обох команд. Однак все обійшлося без заворушень.

«Карпати» ж за цей час заробили небезпечний штрафний (потужний удар Карнози на себе прийняв Буяльський), після чого на поле вийшов Окечукву.

Те, що між вболівальниками обох команд все гаразд, показало багатоголосе виконання «Червоної рути», а також численні переклички між секторами.

Наприкінці матчу Ярмоленко міг подвоювали свій лік голам в цьому матчі, однак дещо замешкався з ударом і момент було упущено (до цього часу його встигли накрити захисники львів’ян).

Є ще одна пісня, як традиційно лунає на львівських стадіонах. На 88 хв. весь стадіон виконав Гімн України. Як це відбувається на кожному матчі «Карпат» чи збірної України у Львові.

За свою зухвалу поведінку динамівців могли поплатитися вже в доданий арбітром час. Троє гравців в синіх футболках занадто самовпевнено розігрували м’яч у штрафному майданчику львів’ян. Аж поки м’яч не потрапив до Яковенка. Та його удар було заблоковано, а «зелено-білі» кинулися в атаку на ворота суперника. Та «вижати» щось більше, аніж «повувтузитися» з м’ячем біля воріт Шовковського їм так і не вдалося.

А вже невдовзі пролунав фінальний свисток. Він засвідчив перемогу київського «Динамо» та продовжив неприємну традицію для «Карпат». Це збірна у Львові не програє, а не «Карпати»…

 

Наступний свій матч на цьому ж стадіоні «зелено-білі» проведуть вже наступного тижня, 20 березня. В гості до Львова завітають футболісти дніпропетровського «Дніпра». Квитки на цей матч ще доступні в продажі.

Карпати – Динамо 1:2

Голи: Чачуа, 28 – Теодорчик, 55, Ярмоленко, 63

Попередження: Чачуа, 40, Кадим’ян, 90+1 – Ярмоленко, 16, Віда, 45+2

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!