Львівські «Карпати» вдома розгромили донецький «Олімпік». Відео

2270 0
В матчі 16 туру української Прем’єр-ліги, львівські «Карпати» на власному полі розгромили донецький «Олімпік», забивши у ворота гостей 4 голи.
Фото: fckarpaty.lviv.ua

Фото: fckarpaty.lviv.ua

Розпочався матч з хвилини мовчання в пам’ять про жертв Голодоморів в Україні.

Перший момент «Карпати» створили в самому дебюті матчу, однак спочатку Гуцуляк не зумів реалізувати свій момент, а згодом і Костевич не дотягнувся до прострілу з флангу.

Читайте також: Спортивні події на вихідних у Львові: 27-29 листопада

Та вже на 11 хв. матчу стався епізод, який вплинув на усю подальшу долю гри. Пішла подача з центру поля, захисник гостей Конде в боротьбі з Гуцуляком невдало намагався вибити м’яч, а результаті скинув його своєму воротарю Махарадзе, який у штрафному майданчику зіштовхнувся з форвардом львів’ян. Спочатку головний арбітр матчу Олександр Дердо жодним чином не відреагував на цей епізод, і лише через деякий час спочатку вказав на 11-метрову позначку, а згодом і вилучив воротаря з поля. Його місце на полі зайняв Литовченко, місцем на полі якому поступився Доронін. Удар з позначки точно виконав Кожанов.

На наступний гол у ворота гостей мало чисельній львівській публіці (близько тисячі глядачів) довго чекати не довелося. Після подачі зі штрафного м’яч опинився в Чачуа, який потужно пробив по воротах Литовченка. Куля влетіла точно під поперечку воріт.

Ще через дві хвилини молодий Гуцуляк міг заробити ще одне пенальті у ворота «Олімпіка», однак замість цього суддя показав форварду жовту карту, даючи зрозуміти, що це була симуляція у виконанні гравця львів’ян.

Читайте також: Топ-7 матчів на «Арені Львів» у 2015 році

Попри те, що «Олімпік» залишився в меншості, донеччани зуміли вирівняти гру, тож у матчі стали виникати моменти і біля воріт «Карпат». А на 27 хв. гравцям «Олімпіка» навіть вдалося скоротити відставання в рахунку. Матяж пробив прямим ударом зі штрафного повз стінку гравців, а Мисак в цьому моменті не зреагував на удар.

Вже в доданий арбітром час Поступаленко міг і зрівнювати рахунок у зустрічі, однак пробив повз дальню штангу. Та «останнє слово» в першому таймі залишилося за «Карпатами», коли Пластун пробив головою після подачі з кутового. Та точно в руки Литовченко.

На 51 хв. ще один м’яч побував у воротах «Олімпіка», однак арбітр його не зарахував, вказавши на те, що Худоб’як, який пробивав по воротах. Перебував у положенні поза грою. Однак повтори моменту показали, що ніякого положення не було.

Та згодом Худоб’як заб’є свій гол, і жодних зауважень в арбітра до цього моменту не буде. Станеться це на 75 хв, коли Ігор реалізує вихід сам на сам з воротарем.

Читайте також: Українські футболісти можуть потрапити в збірну року за версією УЄФА. Як проголосувати?

Четвертий гол у ворота «Олімпіка» в цьому матчі влетів вже тоді, коли секундомір показував останню хвилину основного часу. Спочатку потужно пробив Костевич, однак Литовченко зреагував. Як і на добивання від Хубоб’яка. Та вже від удару Кльоца він не міг спасти.

4:1, і «Карпати» здобувають чергову перемогу в цьому чемпіонаті. До речі, саме з таким рахунком завершився і попередній матч між цими командами на стадіоні «Україна» 26 квітня 2015 року. Тоді по дублю відзначилися Худоб’як та Швед. Останній з них після цього перейшов до іспанської «Севільї».

Зараз в активі команди 21 очко після 15 зіграних матчів. Попереду на львів’ян ще очікує матч з «Шахтарем», який відбудеться в Одесі в четвер, 3 грудня. Після цього команди відправляться на «зимові канікули». Після цього наступний свій офіційний матч львівські «Карпати» проведуть вже в березні 2016 року. Спочатку на виїзді в тій же Одесі 5 березня (базовий день) вони зіграють проти місцевого «Чорноморця», а потім 12 березня у Львові прийматимуть київське «Динамо».

«Карпати» – «Олімпік» 4:1
Голи: Кожанов, 15 (пен.), Чачуа, 20, Худоб’як, 76, Кльоц, 90 – Матяж, 27

«Карпати»: Мисак, Ксьонз, Новотрясов, Пластун, Кравець (Кльоц, 46), Голодюк (Карноза, 66), Чачуа, Кожанов, Костевич, Худоб’як, Гуцуляк (Мірошніченко, 58).
Головний тренер – Ігор Йовічевіч.

«Олімпік»: Махарадзе, Парцванія, Гришко, Огіря, Доронін (Літовченко, 14), Моха, Поступаленко (Драченко, 80), Матяж, Федорів, Танчик (Кадимян, 71), Конде.
Головний тренер – Роман Санжар.

Попередження: Гуцуляк, 23, Чачуа, 26, Ксьонз, 60, Пластун, 89 – Матяж, 16.
Вилучення: Махарадзе, 12 (фол останньої надії), Матяж, 90+2 (друге попередження).

 

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!