Львівські комунальники розірвали угоду на ремонт туалетів у ратуші

2443 1
ЛКП «Ратуша-сервіс» розірвало угоди на ремонт туалетів та коридору у приміщенні Львівської міськради після викритих журналістами порушень у цих закупівлях.

ЛКП «Ратуша-сервіс» 17 травня розірвало договори на ремонт туалетів та коридору у приміщенні ратуші у Львові після викритих журналістами «Наші гроші. Львів» порушень у закупівлях. Про це стало відомо з додаткових угод, які були оприлюднені в Prozorro, повідомляють «Наші гроші. Львів».

Зокрема, 17 травня було розірвано договір на ремонт туалетів на 750 тис. грн з приватним підприємцем Назаром Сенівим – сином провідної спеціалістки відділу обліку і розподілу житла управління житлового господарства Львівської міськради Марії Сенів. Назар Сенів зареєструвався підприємцем лише 6 березня 2018 року.

Читайте також: У львівській ратуші відремонтують туалети за 750 тис. грн. Візуалізація

Замовник вимагав від учасників лист (довідку) в довільній формі з інформацією про виконання не менше одного аналогічного досвіду, якої він не надав. Незважаючи на це, тендерний комітет не відхилив його пропозицію. Крім того, Назар Сенів також не надав довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази із зазначенням найменування, року випуску, кількості, власне це чи орендоване майно.

Також «Ратуша-сервіс» 17 травня розірвало договір з приватним підприємцем Павлом Журавльовим на поточний ремонт підлоги коридору третього поверху Львівської міської ради вартістю понад 607 тис. грн. Павло Журавльов не подав низку документів, як того вимагав тендерний комітет, наприклад, аналогічний договір чи перелік обладнання.

Крім того, проаналізувавши документи підприємця та його суперника ПП «Кальвадос», журналісти виявили, що вони подібні за оформленням, а також містять однакові помилки. Також у січні цього року Павло Журавльов вже підписував договір з ЛКП на ремонтні роботи, і в документі хтось від руки дописав йому номер телефону, який співпадає з телефоном ПП «Кальвадос».


Читайте також:
22 Травня, 2018 14:10
Орися Мишачі перегони. Нехай би в кишені вищих чинів позазирали б а не показові виступ з пересичними роботагами учиняють.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!