Львівські лікарі дістали із апендикса 6-річного хлопчика кулю від пневматичної ґвинтівки

1680 0
У хлопчика почалося запалення.
Фото: Unsplash, National Cancer Institute

Фото: Unsplash, National Cancer Institute

Львівські лікарі «Охматдиту» дістали кулю для пневматичної ґвинтівки із апендикса у 6-річного хлопчика. Про це повідомили у медзакладі.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 10-річну дівчинку із заворотом яєчника на 360 градусів

До львівського «ОХМАТДИТу» 6-річного хлопчика з болями в животі привезла «швидка». При обстеженні у хірургічному приймальному лікарі діагностували гострий апендицит, а на рентген-знімку побачили сторонній предмет – кулю від пневматичної ґвинтівки.

«Лікар уточнив у тата хлопчика, ми могло бути, що його син проковтнув кулю. Батько пригадав, що у них вдома справді є пневматична рушниця і до неї металеві кулі. Недавно син грався коробкою з кулями. Ймовірно, випадково хлопчик проковтнув одну з них. І все б нічого, якби куля потрапила зі шлунка в кишківник і вийшла», – розповіли у лікарні.

Куля в апендиксі стала причиною запального процесу.

Хірурги терміново виконали лапароскопічну апендектомію – видалили запалений апендикс через три маленькі проколи у животі. Це малотравматична операція, яку виконують за таких обставин.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

«Зазвичай просвіт апендиксу перекривається каловим каменем чи навіть глистами. Слизова паростка продукує слиз у його просвіт, збільшується внутрішній тиск, порушується кровообіг, слизова апендиксу стає проникною для мікроорганізмів, які проникають всередину. Так починається запальний процес, який ми всі знаємо як апендицит. У нашому випадку коли ми видаляли апендикс, я зразу побачив, що в ньому є потовщення. Ми його видалили і вже назовні розрізали. Там справді була куля! Вона, як стороннє тіло, потрапила з кишок у апендикс і створила його обструкцію. Це і стало незвичайною причиною апендициту», – розповів дитячий хірург Кирило Лапшин.

Хлопчика після операції уже виписали із лікарні.

Фото дитячої лікарні Охматдит


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!