Львівські лікарі дістали частинку від спрею, яку 12-річний хлопець проковтнув під час лікування горла

2380 0
Деталь спрею вдалося дістати без жодного розрізу – ендоскопічно.
фото: охматдит

фото: охматдит

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ лікарі дістали деталь від спрею, яким 12-річний пацієнт лікував горло. Розпилювач випадково відлетів, і дитина його проковтнула. Про це повідомляють у пресслужбі медзкладу.

Батьки відразу повезли сина до лікарні. Під обстеження розпилювач виявили у дванадцятипалій кишці. Деталь спрею вдалося дістати без жодного розрізу – ендоскопічно.

Читайте також: Львівські медики провели дві унікальні операції на серці крізь щілини між ребрами 

«Це не перша жертва спреїв для горла – маємо вже 3 випадок з розпилювачем у нашій лікарні. Мами і тати, радимо з обережністю застосовувати спреї для горла, перед застосуванням перевіряти, чи міцно закріплений розпилювач і притримувати його при вприскуванні», – кажуть фахівці.

Хлопець уже поїхав додому. Попереду у нього ще лікування горла.

Нагадаємо, що напередодні у львівському ОХМАТДИТі провели складну операцію 16-річному пацієнту зі складною вродженою вадою руки. У хлопця діагностували радіоульнарний синостоз, тобто стан, при якому зрощені дві кістки передпліччя і немає повної амплітуди рухів. Детальніше читайте за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!