Львівські лікарі допомогли 18-річній дівчині повноцінно ходити

1628 0
Дівчина народилась з коротшою на декілька сантиметрів ногою, унаслідок чого не могла повноцінно займатись спортом та ходити.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Лікарі святого Луки Першого медичного об’єднання допомогли 18-річній Анастасії повноцінно ходити. Дівчина народилась з коротшою на декілька сантиметрів ногою, унаслідок чого не могла повноцінно займатись спортом та ходити.

Джерело: Перше ТМО

«Коли їй було три місяці, мама помітила, що одна ніжка в дівчинки коротша за іншу. У дитини діагностували вкорочення правої нижньої кінцівки майже на 4 сантиметри. Відтоді – багато консультацій, лише спеціальне взуття та постійне носіння компенсатора – спеціального ортопедичного виробу. Дівчина не могла нормально займатись спортом та навіть ходити. З часом її почали турбувати болі в хребті. Через це Настя й наважилась на складне тривале лікування», – повідомили в лікарні.

Читайте також: Львівські медики врятували 56-річну пацієнтку з аневризмою у півтора сантиметра

Медики виконали складне втручання під час якого в кістку встановили апарат, що буде її розтягувати. Процес триватиме шість місяців. Таким чином на місці розтягнення наростатиме кісткова тканина, яка згодом виконуватиме функції здорової кістки. Оперативне втручання тривало близько 2.5 годин.

«Зараз Настя знаходиться під динамічним спостереженням наших медиків. Вона вже ходить з допомогою милиць та займається лікувальною фізкультурою. Зараз їй здійснюють перев’язки та розпочали етапну дистракцію, тобто за допомогою апарату повільно розтягують кістку», – додали в лікарні.

Нагадаємо, львівським медикам вдалося зберегли кінцівки хлопця з села Купичволі, що на Червоноградщині, який звернувся до лікарні Св. Миколая зі зміщеними кістками кисті на правій руці та численними нетиповими переломами. Того дня 17-річний Ігор допомагав батькам по господарству, і колесо переїхало йому руку та травмувало кисть.

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!