Львівські лікарі прооперували 17-річного хлопця після ДТП з величезною рваною раною

2003 0
Площа рани, за словами лікарів львівського ОХМАТДИТу, небачених розмірів – від стегна до гомілки.
фото: дивись.інфо

фото: дивись.інфо

17-річний юнак позичив у друга мотоцикл Suzuki, щоб покататися, та потрапив у ДТП. У хлопця в'їхала машина. Голова була захищена шоломом, тож залишилася неушкодженою, а руки і ноги без захисту і, як наслідок – величезна забійна рвана рана колінного суглобу і дефекти шкіри на пальцях кистей.

Площа рани, за словами лікарів львівського ОХМАТДИТу, небачених розмірів – від стегна до гомілки. До травматологічного відділення його привезла «швидка» з одного із районів Львівщини.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Covid-19

«Три години в операційній ми витягали з величезної рани траву, землю, асфальт і пластикові уламки мотоцикла. хоча на рентгені не видно усіх неметалевих елементів, які потрапили у рану. Рану залишили відкритою. А вже наступного дня лікар Андрій Костюк застосував VAC- терапію (vacuum assisted closure) – сучасний метод лікування», – йдеться в повідомленні медзакладу на Фейсбуку.

Медики наклали спеціальний апарат, який допомагає в умовах вакууму очистити рану від інфекції і покращити кровообіг у м'язах. Завдяки дозованому від'ємному тиску рана очищується від інфекції і сторонніх тіл, все загоюється і лікарі потроху закривали рану шкірою чисті ділянки.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

На сьогодні уже половину рани вдалося загоїти таким способом. Як тільки лікарі переконаються, що все йде за планом, закриють всю рану, однак процес загоєння буде тривалим. Тепер же пацієнт каже, що продасть власний мотоцикл, як тільки його випишуть з лікарні.

Додамо, що, за словами травматологів, найважчі травми, з якими привозять дітей до ОХМАТДИТу, є наслідками катання на мотоциклах і мопедах. Якщо діти катаються, то слід подбати про захист їхніх рук і ніг.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!