Львівські лікарі прооперували 10-річну дитину з однією діючою ниркою

756 0
Ліва нирка хлопчика повністю втратила свою функцію, а з часом і права почала погано працювати.
Фото: медзакладу

Фото: медзакладу

У Львові прооперували хлопчика, який народився із двобічним гідронефрозом. У дитини ліва нирка не функціонувала зовсім, а права – працювала погано. 

Джерело: Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит»

За словами медиків, ліва нирка хлопчика повністю втратила свою функцію, а з часом і права почала погано працювати. У дитини значно погіршувався стан здоров’я. Після обстеження урологи прийняли рішення провести хірургічну корекцію єдиної нирки лапароскопічним методом.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 17-річну дівчину, в якої було 90% ураження легень

«Під час операції ми знайшли причину захворювання – вроджене звуження примискового відділу сечоводу. Тому провели часткову резекцію розширеної миски та звуженої ділянки сечоводу з накладанням нового мисково – сечовідного з’єднання (анастомозу). Сечова система була задренована внутрішнім сечовідним стентом, який видалять ендоскопічно через два місяці»,–- розповів лікар уролог Андрій Поцюрко.

Лікарі зазначили, що оперативні втручання такої високотехнологічної складності потребують безперебійної подачі кисню, вуглекислого газу та світла. 

«Сьогодні такий час, що не знаєш, що відбуватиметься наступної миті – ракетний удар, знеструмлення, блекаут, тому завжди є ризики. Але дітей потрібно рятувати, тому працюємо за всіх цих умов і дякуємо ЗСУ та енергетикам та всім, хто допомагає нам в цьому», – додав він.

Нагадаємо, львівські лікарі видалили 5-річній дівчинці гігантську пухлину, яка стискала серце дитини і заважала дихати.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!