Львівські лікарі віддають шану жінці-донору, яка врятувала чотирьох пацієнтів. Фото дня

230650 0
Жінка стала донором серця, двох нирок та печінки.
Фото: Ірина Заславець

Фото: Ірина Заславець

Медики Львівської лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, зі скорботою та повагою віддали останню шану донорці органів, яка «поділилася» своїм серцем, печінкою та нирками з чотирма різними реципієнтами. Доноркою стала 47-річна жінка, яка померла від крововиливу в мозок (розрив аневризми). Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала Ірина Заславець. 

Читайте також: Україна через три роки запустить систему трансплантації

«Під стінами в рядочок вишикувалися лікарі і медперсонал. Це коридор пошани, яким до операційної провозять ту, яка помираючи, рятує інших. Хвилина мовчання і скорботи, а ще – глибокої поваги. Це вчинок, який дає надію іншим», – написала Ірина Заславець.

Синові донорки немає й 20-ти років. Він майбутній священник. Його мама померла від крововиливу в мозок. Їй було усього 47. Все життя її родина, а це медики, знали, що в голові жінки аневризма. Це «бомба» сповільненої дії, яка щомиті може вибухнути, і два дні тому це сталося.

Читайте також: Друге життя. Як у Львові стати в чергу на трансплантацію і коли запрацює база донорів

За словами Ірини Заславець, попри усі спроби її врятувати, лікарі виявилися безсилими. 

«Син затримався у лікарні, бо хотів почути слова: хто ті люди, кого зараз рятує його мама. Це йому потрібно, щоб трішки втамувати біль. Лікар ділиться: їх аж четверо. Двоє ті, що житимуть із нирками мами, із Тернопільщини, чоловік і жінка – 47 і 35 років. Серце битиметься у грудях 45-річного одесита, а печінка врятує життя 39-річній мамі з Житомира. Хлопець плаче, але каже: так мало бути, так вирішив Бог. І просить лише потім сказати два слова – як усе минуло», – ділиться Ірина Заславець.

Нагадаємо, у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели відразу чотири пересадки органів – серця, двох нирок та печінки. Трансплантація печінки відбулася вперше на території Західної України. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!