Львівські лікарі врятували 17-річного хлопця, який випадково вистрелив собі цвяхом у груди

1503 0
Юнакові діагностували проникаюче поранення грудної клітки з ураженням лівої легені.
Фото: дитяча лікарня ОХМАТДИТ

Фото: дитяча лікарня ОХМАТДИТ

Лікарі Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ врятували 17-річного хлопця, який випадково вистрелив собі у груди з цвяхозабивного пістолета. Про це йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуку.

Читайте також: У Львові хірурги врятували 13-річного хлопця із патологією Меккеля

Минулої суботи 17-річний хлопець майстрував у себе вдома. Медики розповідають, що по завершення роботи той зібрав інструменти і вирішив все занести в помешкання, однак перечепився за сходи і впав. Пістолет, який «стріляє» цвяхами, випадково вистрелив йому у грудну клітку. Після того, як хлопець почав задихатися, йому викликали «швидку» і доправили в ОХМАТДИТ.

Через дихальну недостатність і задишку стан юнака був важкий. Під час огляду черговий лікар зрозумів, що цвях пробив легеню і розвинувся лівобічний пневмоторакс – повітря потрапило у грудну клітку, здавило ліву легеню і зміщувало серце вправо.

За словами дитячого хірурга Миколи Микити, ситуація була небезпечна, адже до аорти лише кілька міліметрів.

Читайте також: Не здавалися, поки не минула небезпека. Львівські медики понад 40 хвилин реанімували пацієнта

«Якби цвях пробив аорту, ми б його уже не встигли врятувати, зважаючи, що доїхати з району до Львова так швидко неможливо. Але цьому хлопцю буквально пощастило – цвях пробив легеню. Ми мали ще час на порятунок», – каже лікар.

За допомогою найновішої сучасної методики лікування – торакоскопії, без жодних розрізів хлопцеві витягли цвях з грудної клітини. Зараз, як запевняє дитячий торакальний хірург лікарні Олег Ленів, пацієнт впевнено одужує. Потрібно ще кілька днів, аби рана у легені загоїлася остаточно. Сьогодні йому знімуть один дренаж, а через кілька днів – ще один.

Нагадаємо, минулого тижня хірурги врятували 13-річного хлопця з ознаками кишкової непрохідності, викликаної дивертикулом Меккеля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!