Львівські лікарі врятували чоловіка з важкою травмою голови

1248 0
16 днів лікарі боролися за його життя в реанімації.
Photo by Piron Guillaume on Unsplash

Photo by Piron Guillaume on Unsplash

Лікарі у Львові прооперували 34-річного чоловіка Олега із Червоноградського району із важкою черепно-мозковою травмою. Після нападу вандалів його декілька разів оперували. Йому видалили 4 сантиметрів трахеї, яка була рубцево зміненою. Це була складна операція, яку виконують в небагатьох медзакладах України.

Пацієнта привезли до лікарні каретою швидкої допомоги. На нього напали невідомі, завдавши сильного удару по голові. 16 днів лікарі боролися за його життя в реанімації.

Читайте також: У Львові збирають кошти для дівчинки, яка отримала важкі травми внаслідок ДТП

Для того, щоб пацієнт не задихнувся, медики наклали трахеостому – трубку для дихання. Однак згодом у нього розвинувся післятрахеостомічний рубцевий стеноз трахеї. Тобто, просвіт трахеї звузився настільки, що Олег страждав на задишку: не міг проходити великі відстані, підніматися сходами.

Консервативні методи лікування не допомагали. Зарадити могло лише оперативне втручання. Лікарі спершу зняли запальні процеси, а тоді видалили рубцево змінену частину трахеї, а між її здоровими частинами наклали анастомоз, тобто зшили їх.

Після операції Олег почав дихати сам. Після тривалого лікування він нарешті зможе повернутися додому.

Фото: Львівська клінічна лікарня швидкої меддопомоги


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!