Львівські лікарі врятували руку бронзовому призеру чемпіонату світу з фехтування

3099 0
Він травмував кінцівку у липні, коли представляв Україну на міжнародних змаганнях з фехтування у Єгипті.
фото: перше тмо

фото: перше тмо

Львівські лікарі врятували руку бронзовому призеру чемпіонату світу з фехтування, українському спортсмену Ростиславу Герцику. Він травмував кінцівку у липні, коли представляв Україну на міжнародних змаганнях з фехтування у Єгипті. Під час двобою суперник вцілив у руку українському спортсмену. Удар спричинив перелом п’ясткової кістки лівої руки. Про це повідомили у Першому ТМО Львова. 

Єгипетські лікарі надали Ростиславу першу медичну допомогу, а лікування він проходив у лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова. При такому ушкодженні травматологи, зазвичай, накладають гіпс, однак для Ростислава це була б катастрофа, бо тоді рапіру до рук він зміг би взяти в кращому випадку за пів року. 

Читайте також: Нейрохірурги у Львові врятували хлопця, який 13 років страждав від нападів рідкісного виду епілепсії 

«Наші лікар-хірург Тарас Хома та ортопед-травматолог Юрій Сенюк вдалися до операції. Вони співставили кісткові відламки і стабільно зафіксували їх титановими гвинтами та пластинами. Уже за 3 тижні спортсмен зможе повернутися до легких тренувань», – йдеться в повідомленні медоб'єднання.

 
Нагадаємо, що напередодні лікарі Першого медоб’єднання Львова прооперували чоловіка, у якого діагностували рак дванадцятипалої кишки. Спершу пацієнта скерували з іншого медзакладу видаляти каміння з жовчної протоки. Таку операцію провели вперше на Заході України.
Фото: Перше ТМО Львова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!