У Львові врятували дівчинку, в якої після падіння з велосипеда розірвалася дванадцятипала кишка

21442 0
За останній рік це вже другий пацієнт із розривом внутрішніх органів внаслідок падіння з велосипеду. До цього у хлопчика трапився розрив шлунку.
Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарня ОХМАТДИТ врятували життя семирічній Яні з Мостищини, в якої внаслідок падіння з велосипеду стався розрив дванадцятипалої кишки та діагностували перитоніт. Дитина поступила у вкрай важкому стані, її ургентно прооперували – зшили дванадцятипалу кишку і наклали обхідний анастомоз, йдеться у повідомленні лікарні.

Дівчинка певний час була в реанімаційному відділенні на апараті ШВЛ та потребувала інотропної підтримки, антибіотикотерапії і перентералього харчування. Зараз Яні значно краще і її вже переведели у хірургічне відділення лікарні.

Читайте також: Хлопчику на Львівщині кермо велосипеда врізалося у стегно

За словами завідувачки реанімаційного відділення Віри Приймакової, за останній рік це вже другий пацієнт із розривом внутрішніх органів внаслідок падіння з велосипеду. До цього у хлопчика трапився розрив шлунку.

Оскільки надворі потепліло і розпочався сезон їзди на велосипедах, роликах та самокатах, ризик травм підвищився. Лікарі львівського ОХМАТДИТу нагадують батькам про правила їзди дітей на активних видах транспорту. Якщо у дитини через падіння присутні такі симптоми або скарги, як великий синець на животі, ниючий або гострий біль у ділянці живота, блідість шкірних покривів, запаморочення, довготривала нудота, головний біль, утруднене грудне дихання, варто відразу звернутися за медичною допомогою.

Читайте також: Переломи, пневмонії і covid-19. Із якими проблемами до лікарів звертаються діти-переселенці у Львові

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині 12-річний хлопець упав із велосипеда, під час падіння кермо вивернулося і застрягло у стегні дитини. Тато хлопця не намагався визволити дитину з полону велосипеда самостійно, а швидко відкрутив кермо від велосипеда і «швидкою» дитину доставити до Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!