Львівські лікарі врятували жінку, родину якої обстріляли на Донеччині

3189 0
Росіяни вбили її чоловіка на очах у 13-річного сина, який від отриманих травм невдовзі помер в лікарні.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Львівські лікарі врятували 40-річну Оксану з Донеччини, яка отримала чисельні поранення внаслідок ракетного удару. Чоловік Оксани загинув на місці на очах у 13-річного сина, який сам від отриманих травм невдовзі помер в лікарні. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Сім'я Оксани родом з Лиману, що у Донецькій області. На подвір’ї, де було тихо і не лунали повітряні тривоги, перебували четверо: Оксана з чоловіком, сином та бабусею. Проте, несподівано прилетіла ракета. Оксану вибуховою хвилею відкинуло вбік. Пам’ятає лише крики дитини. Чоловік загинув одразу. Поранених Оксану та внука з осколком на шиї бабуся перенесла до погребу. Там вони три години чекали на рятувальників, стікаючи кров’ю – синові осколок потрапив прямо біля серця, в Оксани численні травми тіла.

Читайте також: Львівські лікарі лікують 17-річного хлопця, в руках якого вибухнула пляшка

Рятувальникам вдалося вивезти жінок та хлопця з місця обстрілу. Оксану повезли до лікарні в Краматорську, а сина з бабусею – в Слов’янськ. Там онука намагались врятувати в реанімації, а бабусі видалили осколок.

Стан Оксани був важкий: травми грудної клітки та сильні поранення кінцівок. Найбільше постраждала ліва рука. Жінку одразу прооперували: зупинили внутрішню кровотечу черевної порожнини та зашили масивні рани. Про те, що її сина вже немає, Оксана дізналася на третій день після прощання з ним. Каже, увесь цей час відчувала, що щось не так – материнське серце розривалось.

Читайте також: Потрібні всі групи крові. У Львові збирають кров для пацієнтів зі Сходу

З Краматорська Оксану перевезли до Дніпра. Далі транспортували до Львова. Тут над порятунком руки жінки працювали десятеро лікарів з відділення травматології та ортопедії Центру травми, а також І хірургічного відділення Центру хірургії. Спеціалісти провели шість операцій, під час яких закривали дефекти мʼяких тканин, пересаджували шкіру та, зокрема, зробили складну пластичну операцію з переміщення частини м’яких тканин передпліччя у зону пораненого ліктя.   

Попереду в неї тривала реабілітація, аби відновити функціональність руки.

Нагадаємо, до лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова доправили евакуаційним потягом 17-річного Павла з с. Долина Донецької області, в руках якого вибухнула замінована пляшка.

Фото: Перше ТМО Львова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!