Львівські лікарі видалили 5-сантиметрову пухлину чоловікові, через яку він майже осліп

2182 0
Операція пройшла без ускладнень і зараз чоловік знову може бачити.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У Першому медоб’єднання Львова через ніс видалили 5-сантиметрову пухлину 55-річному чоловікові, яка перетискала нерви у мозку, зокрема зорового перехрестя. Він жив із пухлиною мозку майже десять років, адже сподівався, що вона зникне сама.

Джерело: Перше ТМО у Facebook

«Складність операції полягала в анатомічних особливостях розташування залози. З обох боків від пухлини розміщені внутрішні сонні артерії, а зверху до неї щільно прилягають зорові нерви. Та обраний метод хірургічного лікування дає високий візуальний контроль і є менш травматичним для пацієнта, порівняно з відкритою операцією. Операція тривала всього годину. А вже за декілька годин опісля чоловік відчув суттєве поліпшення самопочуття та повернення зору. Додому він поїхав третього після втручання дня», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

Чоловік родом Дрогобицького району Львівщини. У 2014 році йому вже поставили діагноз – аденома гіпофізу. Це доброякісна пухлина основної залози внутрішньої секреції, що виробляє гормони, які регулюють діяльність інших залоз організму. Але в той час Андрій Марек відмовився від оперування та вирішив лікуватися за допомогою медикаментів. Він приймав гормональні ліки і сподівався, що одного дня пухлина зупиниться в рості або ж зовсім зникне.

Нагадаємо, медики відділення онкології та онкохірургії лікарні Святого Пантелеймона у Львові врятували життя 26-річного Дмитра з Кропивницького з рідкісною раковою пухлиною. Чоловік вів здоровий спосіб життя, займався спортом, але з часом зауважив, що втратив 10 кг. При цьому правий бік його живота асиметрично збільшився.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!