Львівські лікарі видалили однорічному малюку кисту в носі

1349 0
Хлопчик народився з горбиком на носі.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Львов лікарі вперше оперували дермоїдну кисту спинки носа в однорічного хлопчика. Про це повідомили у дитячій лікарні ОХМАТДИТ.

Читайте також: Львівські нейрохірурги вперше прооперували дитину з важкою формою епілепсії

Хлопчик народився з горбиком на носі, але він почав стрімко збільшуватися після того, як малюк вдарився у ніс. ЛОРи вирішили не чекати і прийняли рішення про негайне видалення кисти. Після відповідного КТ і МРТ запланували операції.

Лікарі пояснюють, що дермоїдна киста є доброякісним утворенням. З-під шкіри вона може прорости під носові кістки, а в деяких випадках може мати сполучення навіть з порожниною черепа. Така сиутація є дуже небезпечно для життя дитини.

«У нашого маленького пацієнта дермоїдну кісту спинки носа ми усунули особливим ощадним ринопластичним доступом. Кіста у нашого хлопчика поширювалась глибоко під носові кістки. Але нам вдалося і утвір усунути, і естетику носа зберегти», – розповів завідував ЛОР-відділеням ОХМАТДИТу Федір Юрочко.

Читайте також: У Львові новонародженій провели унікальну операцію мозку

Медики кажуть, що хлопчику не доведеться у майбутньому вдаватися до послуг пластичних хірургів.

Після операції малюк почувався добре і вже на наступний день його виписали додому.

Фото Охматдиту

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!