Львівські лікарі видалили жінці 15-сантиметрову пухлину, яка перетворювала її на чоловіка

1390 0
Зараз жінка проходить реабілітацію у львівській лікарні.
Фото: Перше ТМО Львова

Фото: Перше ТМО Львова

Хірурги лікарні Святого Луки Першого медичного об’єднання Львова видалили 29-річній Діані з Луцька 15-сантиметрову пухлину, яка перетворювала її на чоловіка. Про це повідомили на сторінці медзакладу.

«Тривалий час жінку турбували гормональні зміни. Голос став грубшим, на обличчі почало рости волосся і стали частими перепади настрою. Лікар, до якого раніше зверталася Діана, призначив обстеження, однак вона знехтувала УЗД, а відтак  можливістю вчасно діагностувати пухлину», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівські хірурги планують сформувати новонародженому хлопчику «штучний стравохід»

Як розповіли у лікарні, у жінки виявили пухлину наднирника, яка стала причиною гормонального збою. Через неї вона не могла завагітніти вдруге. Луцькі лікарі проконсультували жінку, і скерували до львівської лікарні.

«Пухлину пацієнтці видалили лапароскопічно  через маленький розріз. Операція тривала понад 4 години. Через великий розмір новоутвору, а це 15 см, що для пухлин наднирника рідкість, орган зберегти, на жаль, не вдалося. Але пухлина виявилася доброякісною. Зараз Діана проходить реабілітацію і, щойно гормони стабілізуються, їй можна буде вагітніти», — повідомили у Першому ТМО.

 

Нагадаємо, у Першому медичному об'єднанні Львова лікують 13-річного Святослава, якому 4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню після обстрілу у Лисичанську.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!