Львівські лікарні прийняли 17 пацієнтів із Covid-19 з Івано-Франківська. Який їхній стан

3709 0
Семеро пацієнтів перебуває у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи у Винниках та десятеро – у Центрі легеневого здоров`я.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

У двох обласних медичних закладах Львова перебуває 17 пацієнтів з Івано-Франківщини, де два тижні тому зафіксували спалах коронавірусної інфекції. Зокрема, семеро – у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи в Винниках та десятеро – у Центрі легеневого здоров`я. 

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv генеральний директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак, пацієнти з Івано-Франківська мають направлення від сімейного лікаря і нині лікуються стаціонарно.

Читайте також: Без кашлю, але з пневмоніями. Історія львів'янки, яка зараз лікується у ковідному відділенні 

«Вони можуть звертатися до будь-якої медичної установи по всій Україні і звернулись до нас, ми їх госпіталізували. Усі прибули своїм ходом, у реанімації ніхто з них не лежить», – каже він.

Любомир Рак додає, що нині місць для хворих на коронавірусну інфекцію тут є достатньо. Станом на ранок у медзакладі перебуває 123 пацієнтів із таким діагнозом. А загалом у Центрі легеневого здоров’я є 370 розгорнутих ліжкомісць.

Нагадаємо, що від сьогодні, 22 лютого, в Івано-Франківську розпочався посилений карантин через збільшення кількості підтверджених хворих на Covid-19. Він триватиме до кінця місяця. На вихідних там уже розгорнули мобільний госпіталь.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!