Львівські медики вперше в Україні без надрізу видалили дитині рубець трахеї

1057 0
Через трахеостому та рубець на трахеї 3-річний хлопчик не міг розмовляти.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Дитячі оториноларингологи Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ вперше видалили рубець трахеї 3-річній дитині ендоскопічним способом, тобто без зовнішніх розрізів, йдеться на Фейсбук-сторінці лікарні.

Читайте також: У Львові вперше провели трансплантацію нирки дитині. Фото

Хлопчик народився із вадою і у 10 місяців лікарі були змушені поставити маленькому пацієнтові трахеостому. Власне через неї та рубець у трахеї він не міг розмовляти.

Ускладнювала роботу особлива будова трахеї – трахеомаляція (м‘які хрящі трахеї).

Читайте також: У дитячій лікарні у Львові вперше провели операцію за новою методикою

«Ми досягли очікуваного ефекту. Зараз хлопчик уже вдома, він уже навіть пробує говорити сам. Трахеостомну трубку ми замінили меншою на цілий розмір, а за кілька місяців все остаточно загоїться і ми повністю заберемо трахеостому. Наш маленький пацієнт буде сам дихати і говорити, як всі діти», – каже завідувач ЛОР-відділення лікарні Федір Юрочко.

Нагадаємо, нещодавно у львівському ОХМАТДИТі урологи врятували хлопчика з важкою формою неопущеного яєчка. Операцію провели за новітньою методикою Sameh Shehata. Це перша така операція у цій лікарні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!