Львівські лучники отримали Гран-Прі Європи

1985 0
В місті Легница (Польща) завершилися представницькі міжнародні змагання зі стрільби з лука – Гран-Прі Європи.
фото: relax.com.ua

фото: relax.com.ua

Цьогоріч в змаганнях взяли участь 154 кращих спортсмени континенту (97 чоловіків та 57 жінок), які представляли команди 37 країн Європи.

Кращим в складі збірної команди українських лучників став львів’янин Георгій Іваницький, який посів ІV місце в особистих змаганнях, поступившись у фінальній сутичці за бронзові нагороди господарю змагань Касперу Сераковські. На 6 місці завершив змагання ще один львів’янин Юрій Гавелко.

В командній першості серед чоловіків збірна України, в складі якої разом з Віктором Рубаном (Харківська область) та Олексієм Гунбіним (Сумська область) змагався й львів’янин Георгій Іваницький, не залишила суперникам жодного шансу на перемогу.

За вихід у фінал українці розгромили збірну Грузії з рахунком 6 : 0. Чоловіча збірна команда України здобуває перемогу та титул володаря Гран-Прі Європи зі стрільби з лука 2017 року.

Читайте також: Юна гімнастка зі Львова здобула золото у Португалії. Відео

Також в особистій першості серед жінок опинилась львів’янка Вероніка Марченко, яка зуміла впевнено долаючи суперниць, увійти до фінальної стадії змагань. У фіналі за бронзові нагороди з представницею Італії – Ванесою Ланді, потужною та впевненою стрільбою з рахунком 6 : 4 Вероніка Марченко здобула перемогу та бронзову нагороду Гран-прі Європи серед жінок.

Ще одна львів’янка Катерина Соколенко завершила особисті змагання на 9 місці.

Два рази за крок від медалі опинявся львів’янин Богдан Кіщак, який змагався у стрільбі з блочного лука. Відтак Богдан посів 4 місце в командних змаганнях серед чоловіків та 4 місце серед змішаних команд.

В цій категорії кращими стала команда жінок в складі Олени Борисенко (Харківська обл.), Вікторії Д’якової та Тетяни Познякової (м.Київ), які у фіналі здобули перемогу над лідерами кваліфікації командою Італії.

Загалом на цих змаганнях збірна України зі стрільби з лука, здобувши 2 золоті, 1 срібну та 1 бронзову нагороди, виборола ІІ загальнокомандне місце. І місце в команди Італії, ІІІ місце посіла команда Росії.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!