Львівські медики діагностували у 36-річної пацієнтки рідкісну генетичну патологію

1083 0
Лікарі запевняються, що операція пройшла вдало, і вже наступного дня пацієнтка поїхала додому.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Мешканка Миколаївського району звернулася до хірургів лікарні Святого Пантелеймона у Львові кілька місяців тому. Від народження її нігтьові фаланги були округлі та збільшені, а розвиток сухожилків-розгиначів – порушений, пальці не розгинались, а кисть увесь час була напівзігнута. Обстеживши пацієнтку, лікарі дійшли висновку, що у неї – рідкісна генетична патологія, опису якої у світових наукових джерелах просто нема.

Джерело: Перше ТМО Львова

Після консультацій лікарі усе ж зважилась на складну пластично-реконструктивну операцію.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

«Втручання відбулось у декілька етапів. Спочатку – пластика сухожилкових структур, далі – пластика м'яких та кісткових тканин і нарешті – фіксація кістки в правильному положенні. На все пішло трохи більше 3 годин»,  йдеться в повідомленні. 

Лікарі запевняються, що операція пройшла вдало, і вже наступного дня пацієнтка поїхала додому. Медики продовжують спостереження за станом кисті після втручання та планують прооперувати в іншу, праву руку жінки, аби пацієнтка назавжди забула про свою патологію.

Додамо, що цей випадок розглянули колеги львівських медиків – спеціалісти Оксфордського університету. Після вивчення історії хвороби та результатів обстежень пацієнтки британські медики відповіли, що це дуже рідкісне захворювання з низькою інцидентністю, аналогічних випадків їх досі не траплялося.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 17-річну дівчину, в якої було 90% ураження легень

Нагадаємо, у Львові впродовж 30 годин лікарі провели дев'ять трансплантацій органів від посмертних донорів. Більше ніж за добу трансплантологи пересадили два серця, печінку та шість нирок.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!