Львівські медики пересадили херсонцю м'яз зі спини на голову

903 0
Операцію, яка тривала 12 годин, проводили спільно з канадськими медиками.
Фото умовне

Фото умовне

Львівські медики пересадили мешканцю Херсону м'язові тканини зі спини на голову. Операцію, яка тривала 12 годин, проводили спільно з канадськими медиками в Польщі.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

У чоловіка була розірвана щока, перелом руки та забої. Серед численних поранень - важкі опіки голови. Шкіри на черепі не лишилося. Пацієнту провели майже три десятки операцій. Лікарям вдалося стабілізувати стан чоловіка. Щоб закрити рану на голові, вирішили провести складну реконструктивну операцію: пересадження тканин зі спини на голову. 

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй укол за 3 млн грн

«Хірурги спершу відділили клапоть найширшого м’яза спини, а потім - пересадили його на оголений череп. Судини, розміром з людську волосину, зшивали під мікроскопом. Втручання минуло успішно. Попереду у чоловіка ще кілька косметичних операцій на обличчі», – йдеться у повідомленні. 
 
Нагадаємо, що у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі під час корекції грудної клітки вперше застосували мініінвазивний метод «магічної струни». 16-річному пацієнту зафіксували деформовану ділянку спеціальними хірургічними нитками.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!