Львівські медики прооперували 43-річного чоловіка, якому паралізувало долоні

5944 0
Три роки «паралізуюча павутина» в долоні змушувала його руку стискатися в кулак.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

43-річний будівельник Андрій кілька років тому почав помічати, що пальці на правій руці затерпають. Спершу чоловік подумав, що це від великого навантаження, але згодом помітив: оніміння, поколювання і спазми на руці не минають навіть під час тривалого відпочинку. За рік на долоні утворився невеликий рубець, а під шкірою наче з'явилася «павутина», яка зі всієї сили стискала пальці Андрія у кулак.

Насправді ця «павутина», за словами медиків першого територіального медичного відділення Львова – контрактура Дюпюїтрена.

«Таке захворювання дуже часто спіткає чоловіків після 40 років, які багато працюють руками: будівельників, мулярів, є випадки і серед водіїв. Аби повернутися до нормального життя і працювати, Андрію довелося наважитися на операцію», – пояснюють у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Читайте також: У Львові створили перше медичне об'єднання із трьох лікарень

Це 40 хвилин хірургічного втручання, під час якого лікарі видаляють «павутину». Ефект, за словами лікарів, помітний одразу – наприкінці операції пальці уже вільно згинаються і розгинаються. Оскільки операція була під місцевим знеболенням, уже за три дні Андрій повернувся додому. Попереду місяць реабілітації, після якої він нарешті зможе повернутися до роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!