Львівські медики прооперували шістьох дітей із вродженими вадами обличчя

1131 0
Лікарі оперували у співпраці із польським хірургом.
Фото: Перше медичне об

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Львівські медики у співпраці із польським хірургом прооперували шістьох дітей із вродженими вадами обличчя. Найменшому пацієнтові – півтора місяці.

Джерело: Перше медичне об’єднання Львова

Півторамісячного Ігната із Сум батьки привезли на консультацію. У нього - розщілина губи. Лікарі терміново виконали хейлопластику за методом Fisher, тобто корекцію неповної розщілини губи. Операція пройшла успішно, хлопчика вже відправили додому.
 
Ще одним маленьким пацієнтом став Іван із Мукачева. У нього була вроджена вада альвеолярного відростка та губи, а також розщілина твердого та м’якого піднебіння. Ротова та носова порожнини у нього були з'єднані і туди потрапляла їжа. У майбутньому дитина мала б дефекти мовлення. Тому хірурги скоригували розщілину піднебіння та подовжили м'яке піднебіння.
 
 

У межах місії Operation Smile польський хірург Адам Мол щороку оперує у країнах Африки, Південної та Центральної Америки, Індії, а також Європи. І навіть попри війну приїжджає в Україну, щоб допомогти медикам під час операцій чи консультацій.

Нагадаємо, що у Львівській лікарні прооперували немовля із вродженою вадою стравоходу, яка загрожувала життю дитини. Операцію провели на другий день після народження хлопчика.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!