Львівські медики провели унікальну операцію «кришталевій дівчинці» з рідкісним захворюванням

2866 0
За свої 9 років Вікторія 10 разів ламала кінцівки.
Фото: Перше ТМО Львова

Фото: Перше ТМО Львова

Львівські лікарі провели унікальну операцію 9-річній Вікторії з Львівщини з рідкісним генетичним захворюванням. За свої 9 років «кришталева дівчинка» 10 разів ламала кінцівки, бо у дитини крихкі кістки. Хворобу діагностували ще у 2,5 роки після чергового перелому. Про це повідомили у лікарні Святого Миколая, де прооперували дівчинку.

Читайте також: Півторічній Вероніці з Львівщини кролик відкусив частинку пальця

Стегнову кістку Вікуся зламала як вчилася ходити, потім у два роки був перелом лікотя, під час поїздки на озеро зламала палець, пізніше – зап’ястя, а ще багато разів – малу та велику гомілкову кістки. Діагноз у дитини – недосконалий онтогенез. Медики зауважують, що це орфанна (рідкісна) хвороба, при якій кістки стають ламкими, а скелет деформується.

Читайте також: У Львові лікують підлітка з Лисичанська, якому уламок снаряду травмував легеню

Коли у 2,5 роки в дитини виявили захворювання, тоді батькам сказали, що це не лікується. До львівських медиків вони звернулися після чергової травми – перелому обох кісток гомілки зі зміщенням правої кінцівки.

«Щоб стабілізувати та вирівняти ніжку дитини, лікарі вдалися до унікальної операції: багаторівневої остеотомії. Віці встановили титанові фіксатори, що зробили ніжку стійкішою до ушкоджень. Операція минула успішно. Вікусі зняли гіпс і вона легко може ступати на ніжку. Пізніше дівчинці планують прооперувати й другу нижню кінцівку», – зазначили в лікарні.

У медзакладі також додали, що невдовзі таким «кришталевим пацієнтам» будуть встановлювати спеціальні «ростучі конструкції», які підлаштовуватимуться до росту кістки.

Фото Першого ТМО Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!