Львівські медики розповіли про стан хлопчика, який отримав важкі опіки під обстрілу у Вінниці

2022 0
Мама Ромчика – Галина Олексів загинула, очікуючи на прийом лікаря у клініці «Нейромед».
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Семирічний львів’янин Ромчик Олексів, який отримав важкі опіки під час авіаудару у Вінниці 14 липня, перебуває у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% – внутрішні. Про це повідомляє Перше ТМО.

Мама Ромчика – Галина Олексів – загинула, очікуючи на прийом лікаря у клініці «Нейромед». Ромчика транспортували на подальше лікування за кордон – у Німеччину, де його чекає ряд втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти другокласнику Ромчику Олексіву, який потрапив під обстріл у Вінниці

14 липня хлопчик разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю. Заодно записалися на консультацію до лікаря у місцеву клініку. Батько Ярослав залишився у Львові. Біля 11 години дня зв’язок із сином та дружиною зник. Вся країна дізналася, що по Вінниці завдали ракетного удару. Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні і тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини.

Хлопчик зараз перебуває у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% – внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи. До того ж у Роми закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряду у черепі.

Читайте також: Небайдужих просять допомогти сину львівського музиканта, що бореться за життя після атаки на Вінницю

Загалом за близько п’ять місяців війни лікарі Першого ТМО уже надали допомогу 5 тисячам постраждалих із найскладнішими воєнними травмами. Серед них багато й дітей з мінно-вибуховими, осколковими пораненнями, ампутованими кінцівками та важкими опіками.

Нагадаємо, що 14 липня, російські війська завдали удару по цивільній будівлі та культурному центрі у місті Вінниці. Унаслідок ракетного удару у Вінниці загинула дружина акордеоніста, декана Львівської національної музичної академії ім. Миколи Лисенка Ярослава Олексіва – Галина. Водночас за життя їхнього важкопораненого сина Ромчика зараз борються лікарі. Хлопчик отримав чисельні травми, серед яких і відкритий перелом плечової кістки, і черепно-мозкова травма, а також опіки тіла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!