Львівські медики сформували ніс 17-річній Вікторії із хрящової тканини ребра

901 0
Лікарі пояснюють, що взяли 6-сантиметровий фрагмент хряща з 7 ребра дівчинки, а з нього сформували носову перегородку і всі необхідні структури.
фото: охматдит

фото: охматдит

Львівські медики зробили пластику носа 17-річній Вікторії із хрящової тканини ребра. Дівчина родом  із Борислава Львівської області, із народження у неї  вроджений дефект зовнішнього носа – відсутній хрящ. Усе дитинство через це вона мала порушене дихання,

ДжерелоЛьвівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит

«Наша донечка народилася без носового хряща. Коли ми питали у лікарів, як їй допомогти, нам казали, що зробити носик можна буде у дорослому віці, коли остаточно сформується череп»,  каже мама пацієнтки.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Увесь цей час Вікторія з мамою збирали інформацію про сучасні методики у реконструктивній хірургії, консультувалися у провідних фахівців, а коли прочитали, що в «Охматдиті» оперуватимуть хірурги зі США Стівен Ортен і Крейг Хобар, то наважилися зателефонувати у Міжрегіональний центр дитячої щелепно-лицевої хірургії на базі «Охматдиту».

На той час американці вже поїхали, проте їхня методика залишилася і працює. Реконструктивну операцію з встановленням імплантатів з ребра щелепно-лицеві хірурги виконують самі разом з ЛОРами «Охматдиту». Вікторії, яка приїхала вже з усіма необхідними КТ і обстеженнями, лікарі зробили моделювання майбутнього носика, отримали схвалення і вирушили в операційну.

Читайте також: Львівські медики врятували 56-річну пацієнтку з аневризмою у півтора сантиметра

«Віка не боялася, навпаки, вона дуже хотіла, щоб все нарешті сталося. Перед операцією вона подивилася такі операції на YouTube, ще мені розказала, що за чим буде, знала, що її чекає, але була впевнена, що все буде добре», – додає мама пацієнтки.

Лікарі пояснюють, що взяли 6-сантиметровий фрагмент хряща з 7 ребра дівчинки (саме він має найбільше хрящової тканини), а з нього сформували носову перегородку і всі необхідні структури. У підсумку забрався горбик носа, водночас хрящ у носі вирішив і функціональні, і косметичні проблеми. Сьогодні Вікторія почувається добре, їй уже зняли шину і вона вільно дихає, залишається невеликий набряк, але за кілька тижнів це має минути. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!