Львівські медики врятували дівчинку з вродженою аномалією

1243 0
На попередніх етапах лікування дитина вже пережила 8 хірургічних втручань у різних лікарнях України.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдин допомогли 15-річній дівчинці із важкою вродженою аномалією нижньої кінцівки. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

На попередніх етапах лікування дитина вже пережила 8 хірургічних втручань у різних лікарнях України, однак зберігалося значне укорочення у 5 см та багатоплощинна деформація як стегна, так і гомілки. Після обстеження медики прийняли рішення про оперативне лікування – монтаж апарату зовнішньої фіксації та подвійна остеотомія стегна з одночасним усуненням існуючої деформації. 

Читайте також: У Львові хірурги видалили однорічній дитині пухлину, вагою понад 2 кг

«Таке лікування вимагає ретельної перед операційної підготовки, оскільки відбувається на фоні закінченого росту дитини, а отже ми маємо врахувати усі наявні деформації, усунути їх та запланувати подовження кінцівки «один раз і на все життя пацієнта»,– пояснив керівник клініки нейроортопедії, травматології та реабілітації лікарні Олександр Корольков.

Дівчинку виписали зі стаціонару на 5 день після втручання. Наразі процес подовження кінцівки проводять батьки в домашніх умовах, а контролюють ортопеди періодично з інтервалом 10-14 днів. Довжину стегнової кістки планують відновити повністю, тобто подовжити кістку на 3,5 см, а гомілку на 1,5 см. 

Нагадаємо, що у львівський Охматдит приїдуть 9 провідних дитячих лікарів зі США. Вони безоплатно консультуватимуть та оперуватимуть діток з 20 до 25 березня. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!