Львівські медики врятували волонтерку з Херсона, яку побили окупанти через український паспорт

3723 0
До львівської лікарні 70-річну жінку госпіталізували напівпритомну, із переломом хребта.
Фото: ФБ/Перше ТМО

Фото: ФБ/Перше ТМО

До львівської лікарні евакуаційним поїздом доправили 70-річну жінку з Херсону, яку жорстоко побили окупанти, бо та не хотіла віддавати українського паспорта. Напівпритомна, із переломом хребта, журналістка і волонтерка Тетяна Антонюк ледь змогла залізти до автівки і втекти з ворожого блокпосту. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Читайте також: Одяг згорів на ньому. У Львові від опіків рятують 75-річного чоловіка з Попасної

До травня Тетяна Антонюк категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Виїхати згодилася лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ і дуже переживав за її безпеку.

Авто, яким жінка виїздила з сусідами, зупинили на ворожому блокпості. Там у них всі цінні речі, а коли Тетяна відмовилася віддавати українського паспорта – почали лупцювати. Втекти їй вдалося дивом.

Евакуаційним поїздом у важкому стані вона дісталася до Львова, де її госпіталізували до Лікарні Святого Луки. Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги.

Читайте також: 72-річний чоловік тиждень їхав з Сум до Львова за кермом авто, щоб потрапити на лікування

Жінка у лікарні вже більше місяця. Аби Тетяна ходила, нейрохірурги лікарні зробили складну вертебропластику, тобто ввели у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент. Операція минула успішно. Херсонка вже підводиться з ліжка і планує надалі волонтерити.

Нагадаємо, у львівські лікарні Святого Луки, яку ще донедавна називали 8-ма міська клінічна лікарня, від опіків рятують 75-річного Михайла, будинок якого в Попасній загорівся від влучання снаряду.

Фото Першого територіального об’єднання


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!