Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй укол за 3 млн грн

34084 0
Від хіміотерапії почали відмовляти нирки та інші органи, що поставило життя дівчинки під загрозу.
Фото: ЗУСДМЦ

Фото: ЗУСДМЦ

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі провели унікальне лікування раку кістки ноги у 12-річної дівчинки. Вперше в Україні дитині вкололи антидот до хіміотерапії (Вораксаз) вартістю 3 млн грн, йдеться у повідомленні лікарні.

Читайте також: Почути і перемогти. Як у львівській лікарні діти долають рак

Раніше препарат був недоступний в Україні, і Західноукраїнський дитячий медичний центр його тримав першим. При тому, для дитини цей препарат, вартістю 3 млн грн, ввели безкоштовно.

Лікування хіміотерапією дало можливість лікарям знищити пухлину та врятувати життя і ногу дитині, але від хіміотерапії почали відмовляти нирки та інші органи. Життя дівчинки стояло під загрозою. Введений препарат вичистив та знешкодив хіміотерапію після застосування та дав можливість вдало завершити лікування.

Читайте також: У Львові збирають кошти на обладнання для операцій онкохворим дітям

За словами директора «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку» центру Романа Кізими, антидот до хіміотерапії (Вораксаз) подіяв і дівчинку вже готують до виписки.

Читайте також: Шанс на одужання. Відтепер діти з онконедугами у Львові отримуватимуть ліки нового покоління

Препарат медустанова отримала завдяки спільними зусиллями самої лікарні та БФ Таблеточки і був спеціально доставлений із США.

Нагадаємо, масштабний проєкт зі створення підрозділу трансплантації кісткового мозку Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр розпочали більше року тому. 13 квітня на сесії ЛОР прийняли рішення, що з обласного бюджету на відкриття та дооблаштування відділення трансплантації кісткового мозку з придбанням спеціального обладнання виділять 23 млн грн. За ці кошти мали зробити «чисті» маніпуляційні, допоміжну вентиляційну систему, шлюзи між відділеннями – онкологічним, реанімацією, операційними, – у це відділення не можна буде просто так заходити і виходити, лише через шлюз, що знезаражує. Крім того, кошти спрямують на закупівлю обладнання – апарати для наркозу, ультразвуку, рентгену, які ми не змогли придбати до цього часу за позабюджетні кошти.

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерcька, 27, включили у пілотний проєкт «Трансплантація». Для всіх пацієнтів передопераційні обстеження, сама процедура проведення трансплантації нирок, і терапія, яку пацієнт отримує у післяопераційний період, стане безкоштовною.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!