Львівські медики врятували зір 32-річному чоловіку

1052 0
Коли Віктор почав шукати вихід, аби врятувати зір і полегшити свій стан, то ним виявилася операція, але у Польщі цього зробити не вдалося:
ФОТО: 8 МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ЛЬВОВА

ФОТО: 8 МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ ЛЬВОВА

Офтальмологи 8 міської клінічної лікарні Львова врятували зір 32-річному Віктору, який є ІТ-спеціалістом і кілька років проживав у Польщі. Там же чоловік стояв на обліку у місцевих медиків, бо у нього – ювенільна глаукома. Через хворобу Віктор вже втратив зір на правому оці, а цього літа вона «взялася» і за ліве.

У серпні чоловіку стало погано, і тоді польські офтальмологи під час огляду отримали дуже високі показники тиску – 60 мм рт ст., коли норма для такого пацієнта – 20 мм рт ст.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

«Коли Віктор почав шукати вихід, аби врятувати зір і полегшити свій стан, то ним виявилася операція, але у Польщі цього зробити не вдалося: одні лікарі боялися, що чоловік після неї остаточно втратить зір, інші погоджувалися її зробити лише за півроку, а зволікати при таких станах не можна», – йдеться в повідомленні лікарні на Фейсбуку.

У кінці жовтня Віктор повернувся в Україну і через постійний високий внутрішньоочний тиск звернувся до офтальмологів 8 лікарні. За кілька днів йому провели антиглаукомну операцію і це дало змогу врятувати частково зір чоловікові.

Зараз ліве око Віктора бачить лише на 50%, втім, лікарі кажуть, що він міг позбутися і цього, якби зволікав із операцією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!