Львівські медики видалили величезний гнійник із легені п’ятирічної дівчинки

1052 0
Таке зазвичай розвивається вже в людей похилого віку або хворих з імунодефіцитом.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Медики лікарні Святого Миколая прооперували 5-річну пацієнтку з плевральним ускладненням пневмонії. Covid-19, плеврит і як наслідок – величезний гнійник у її легені. Таке зазвичай розвивається вже в людей похилого віку або хворих з імунодефіцитом. Про це повідомляє Перше ТМО Львова.

«Маленька Юля потрапила до нашої дитячої лікарні з правосторонньою пневмонією. Захворювання спричинене вірусною інфекцією Covid-19 та ускладнене плевритом, тобто станом, коли в навкололегеневій порожнині накопичується зайва рідина», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уві сні вона не дихає. Історія Софійки, якій потрібна допомога

Через інфекцію, що почала розвиватися в цій рідині, у правій легені дівчинки утворився гнійник. А через коронавірус імунна система дівчинки не змогла впоратися з бактерією. Традиційне лікування антибіотиками та застосування дренажу Юлі не допомагали. Дівчинку лихоманило, в неї були ознаки дихальної недостатності, у дитини могла розвинутися хронічна гнійна інфекція або навіть сепсис. Так, їй провели оперативне втручання.

Під час операції спеціалісти хірургічного відділення лікарні Святого Миколая розправили легеню дівчинки та, зробивши два проколи, малоінвазивно усунули вогнище інфекції. Оперативне втручання дозволило зменшити тривалість перебування дівчинки у лікарні: уже на шосту добу Юля продовжила лікування вдома. Тепер дівчинка проходить реабілітацію та продовжує одужувати вдома.

Ольга Коваль

Фото Першого ТМО Львова

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!