У Львові за допомогою робота дівчинці видалили кисту селезінки

2066 0
Пацієнткою стала 14-річна дівчинка.
Фото: клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові за допомогою робота Da Vinci прооперували 14-річну дівчинку, в якої виявили кисту селезінки. Про це повідомили у лікарні. 

Читайте також: У Львові провели складну операцію хлопчику з вродженою вадою серця

«Батьки дівчинки звернулись зі скаргами дитини на сильний біль у лівому підребер'ї. Три роки обстежень та консультацій у десятках лікарень допомогли встановити діагноз - киста в ділянці воріт селезінки», – зазначили у лікарні.

Новоутвір розташовувався дуже близько біля основних судин селезінки, тому ризик видалення органу разом з кистою був дуже великий. 

Відтак, медики прийняли рішення оперувати дівчинку за допомогою робота, який гарантує точне зображення та амплітуду рухів у важкодоступних місцях. 

Дівчинку вже виписали додому, вона більше не відчуває болю і навіть може повернутися до занять з фізкультури. 

Нагадаємо, що наприкінці липня львівські медики за допомогою робота також прооперували хлопчика з вродженою вадою серця. Батьки звернулися до лікарів лише з єдиними симптомом хлопчика – він знепритомнів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!