Львівські медики застосували нову методику для лікування деформованої стопи у хлопця

1186 0
Тепер 14-річний хлопець зможе повноцінно ходити.
Фото: Stamina.center

Фото: Stamina.center

Ортопеди-хірурги львівської лікарні ОХМАТДИТ вперше застосували новітню малоінвазивну методику calcaneo stop для хірургічного лікування деформованої стопи у підлітка.

Читайте також: Львівські лікарі дістали із апендикса 6-річного хлопчика кулю від пневматичної гвинтівки

У Романа виявилася складна поєднана патологія – вроджене вкорочення лівої гомілки і стегна на 2,5 см і плоско-вальгусна деформація лівої стопи. Виправити її можна тільки хірургічним способом, але ортопеди-хірурги знайшли інший спосіб.

Вони виконали корекцію деформованої стопи за допомогою сучасної малоінвазивної методики calcaneo stop. Її виконують через розріз всього лиш 1 см, а на другій ніжці замість того, щоб подовжувати коротку кінцівку, лікарі тимчасово заблокували зони росту на довшому стегні та гомілці за допомогою спеціальних імплантатів.

Читайте також: У Львові виписали з лікарні донечку священника, яка передчасно народилася з коронавірусом

За 1,5-2 роки, коли довжина сегментів кінцівок вирівняється, пластини заберуть і нога продовжуватиме рости, при цьому обидві ноги будуть однакової довжини і хлопчик зможе повноцінно ходити без спеціальних підкладок-компенсаторів у взутті і без ризику розвитку деформації хребта.

«Завдяки такому прогресивному способу немає потреби подовжувати кінцівку, яка і так уражена деформацією і має дефіцит м'яких тканин при подовженні. Нова технологія керованого росту практично безболісна, дозволяє дитині на 2-3 добу ходити і згинати ногу без допоміжних засобів і фіксації в гіпсі. Ми обрали нову прогресивну методику, завдяки якій ми можемо дуже делікатно вплинути на довжину кінцівок і покращити якість життя дитини», – розповіла завідувачка ортопедичним відділенням Злата Кузьо.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 10-річну дівчинку із заворотом яєчника на 360 градусів

Наразі Роман ходить на регулярні огляди до наших ортопедів. Застосували таку методику в ОХМАТДИТі вперше, її запровадив дитячий ортопед Олександр Корольков.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!