Львівські митники встановили новий рекорд із розмитнення «євроблях»

7357 1
Пільговий період розмитнення збігає 22 лютого.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

Львівська митниця встановила новий рекорд із розмитнення авто на іноземній реєстрації, оформивши за добу 355 «євроблях». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

«Ще донедавна ми оформляли близько 250-280 авто. Були дні, коли був "застій", – громадяни велись на поради сторонніх, не поспішати з митним оформленням, а в зоні митного контролю накопичилась значна кількість авто», – пише він.

13 грудня у підрозділі митного оформлення «Скнилів» протягом робочого дня оформили на той момент рекордну кількість транспортних засобів – 204, з них 170 – автівки на єврономерах. Тобто за місяць кількість розмитнених авто за день збільшилася удвічі.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

Левко Прокіпчук зазначає, що пільговий період розмитнення збігає 22 лютого, і саме цим спричинений ажіотаж серед власників «євроблях». Додамо, що розмитнити авто на іноземній реєстрації на Львівщині можна лише в підрозділі «Скнилів», який з 29 грудня і до закінчення пільгового періоду працює цілодобово. Сервісні центри МВС почали цілодобово реєструвати такі авто ще 26 листопада.

Як повідомляє керівник Львівської митниці, станом на 11 січня за пільговий період на Львівщині оформили 5138 авто в режимі «імпорт» на іноземній реєстрації, що поповнило державний бюджет на 295 млн грн. Ще 3234 авто оформили в режимі «транзит» або «тимчасове ввезення». За них сплатили приблизно 178 млн грн митних платежів та приблизно 5,5 млн грн добровільного внеску.

Нагадаємо, Львівська митниця ДФС запустила телефонну гарячу лінію та відкрила консультаційний пункт щодо розмитнення машин на єврономерах. Окрім того, відстежити процес розмитнення можна за допомогою онлайн-сервісу.


Читайте також:
12 Січня, 2019 22:08
Автодокументы ДокументЫ для растаможивания евроблях из Литвы, Польши в Украине - доверенность, договор купли-продажи, справка о снятии с учета, временный техпаспорТ, справка экологии. Растаможка авто на еврономерах. Детально [***]://autotehosmotr.pp.ua/rastamojka.htm
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!