Львівські митці візьмуть участь у благодійному іконописному аукціоні

1388 0
Кошти від проданих ікон з виставки у Трускавці спрямують на підтримку української армії.
фото: artprize.org

фото: artprize.org

У місті Трускавець, що на Львівщині, вже вп`яте проходить традиційний іконописний пленер «Джерела». Триватиме захід до 12 лютого, після чого відбудеться благочинний аукціону, мета якого – збір коштів на підтримка української армії, йдеться на сайті міської раді Трускавця.

Читайте також: Від класики до авангарду. Як львівські митці творять сучасну ікону

Цьогоріч пленер проходить під гаслом «Небесні покровителі». 13 українських художників роздумуватимуть над темою Божої опіки й творитимуть образи небесних покровителів, надихаючись зразками давньої української ікони, новітніми мистецькими пошуками ХХ-ХХІ століть та особистим духовним і творчим досвідом.

Учасниками проєкту у 2021 році стануть львівські митці Андрій та Оксана Виннички (організатори пленеру), Остап Лозинський, Роман Зілінко, Данило і Ярина Мовчани, Уляна Томкевич, Наталя Русецька, Уляна Нищук, Оля Кравченко, Катерина Кузів, Орест Рабик та Ярослав Баландюх.

Читайте також: Львівський художник створив у Бразилії мурал Тараса Шевченка. Фото

«Результатом пленеру стане виставка творів, виконаних під час його проведення. Виставка відкриється 12 лютого і розпочнеться з благочинного аукціону, метою збору коштів якого є підтримка української армії – наших земних захисників», – йдеться у повідомленні.

Організаторами пленеру є парафія Покрови Пресвятої Богородиці (м. Трускавець) та Міжнародний центр «Європейська інтеграція України». Пленер іконопису «Джерела» проходить під патронатом Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької Церкви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!